ZETApress

hírportál

Tartósság és színgazdagság

Színes kerítésÚj technológiát sajátított el a BETAFENCE, melynek köszönhetően ? mint korábban már leírtuk ? a kerítések tartósan ellenállnak a környezeti hatásoknak. Emellett széles színskálát kínálnak a vásárlóik részére, így akár egy családi ház, akár egy ipari épület tartós és szín-gazdag külsőt nyerhet ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Az új technológia lényege, hogy a fémfelületekre különböző műanyagokat visznek fel. Alapvetően két anyagról van szó, a polivinilkloridról (PVC) és a poliészterről (PES). A két anyag hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, de a sajátosságaiknak megfelelően a gyártó a PVC-t elsősorban a kerítéstekercseknél használja, míg a poliészter (PES) megfelelőbb kapuk gyártása esetén.

A PVC-vel bevont termékek ideálisak olyan területek elkerítésére, amelyek gyakran érintkeznek vízzel, mivel a felső réteg rugalmas és alkalmazkodó képes, amely hozzájárul a rozsdásodással szembeni kiváló ellenálló képességhez. Továbbá tesztek igazolják, hogy a napsugárzás ultraviola tartománya sem okoz kárt benne.

A BETAFENCE ezen termékei egyáltalán nem tartalmaznak ólmot, kadmiumot, CR6-ot vagy toxikus lágyító anyagokat, így óvják a környezetet. A gyártás kevés energiát és vízfogyasztást igényel, és a termékek hosszú élettartama is csökkenti a környezetre gyakorolt negatív hatásokat.

A poliészter réteg felvitelének gyártási technológiája nem csak tartóssá teszi a terméket, hanem lehetővé tesz különböző színbeli megoldásokat is a megrendelő igényei szerint, így a kerítés bármilyen típusú épülettel – annak formájával, színével és stílusával – összhangba hozható. Három ?kollekció? ? Classic, Prestige és RAL ? színskálái közül lehet válogatni, amelyek különböző felületi kezeléssel kombinálva, nagyon finom, fémes hatású vagy strukturált felületet eredményeznek. A színek tartóssága garantált ? a poliészter bevonat ellenáll az ultraviola sugárzásnak.

Felületi kezelés modern technológiával

A Betafence egy olyan új kezelési technikával is megjelent, amely biztosítja, hogy nem kell tartani az időjárás és az időmúlás okozta problémáktól, tehát a kerítés nem igényel semmilyen ápolást vagy újrafestést.

A kerítéseket már a gyártáskor több kezelésnek vetik alá. Először a vas felületre cinket vagy cink-aluminiumot visznek fel, amely megakadályozza a későbbi rozsdásodást. Az eljárás kétféleképpen történhet: az elemeket vagy elektrolízises cinkkezelésnek vetik alá, vagy vasból készült forró fémfürdőbe merítik. Ezek a bevonatok kivételesen jól tapadnak, homogének, és nem eresztenek át semmilyen nedvességet. Az eljárás fontos részét képezi a folyamatos ellenőrzés és vizsgálat is.

Már a gyártás során letesztelik az anyagok vastagságát, tapadó képességét, mint ahogy a várható élettartamot is, amelyhez olyan különleges módszereket alkalmaznak, mint a só-kamrában végzett teszt, vagy a bevonat szétvágása. Ennek köszönhetően a hibás termékek többségét még azelőtt ki tudják szűrni, hogy azok eljutnának a fogyasztókhoz.

A kerítések nem tartalmaznak káros anyagokat, így a környezetre sincs negatív hatásuk. A Betafance 10 év garanciát vállal a kerítésekre, mivel azok nem igényelnek utólagos festést, javítást. Nekünk csak gyönyörködni kell a végeredményben. Részletek itt olvashatók.

A Betafence társaságról

A Betafence a világ első számú kerítésgyártója, a legszélesebb termékskálával rendelkező vállalat a kerítésrendszerek, kapuk, valamint a beléptető rendszerek ipari előállítása területén. Közterületek, ipari objektumok, védelmi területek elkerítésére, valamint kertek és mezőgazdasági telepek védelmére kínál megoldásokat.

A cég 125 éves múltra tekint vissza a legkiválóbb minőségű kerítések gyártását illetően. Vezető cégként valamennyi kerítésgyártó és beszállító cég számára a Betafence határozza meg a minőségi normákat a gyártás, a szolgáltatások, valamint a bevezetett újítások terén egyaránt. A társaságnak jelenleg kétezer alkalmazottja van, évi forgalma 2008-ban elérte az ötszázmillió eurót.

A Betafence központja Belgiumban található. A cég 13 gyártóüzemmel rendelkezik a világ 11 országában, valamint a világ különböző pontjain elhelyezett, 25 kereskedelmi irodával. Globális működésű vállalatként a világ több mint száz országában kínálja szolgáltatásait és vevőszolgálatát.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Biztonság a sportpályákon és -versenyeken | ZETApress

Szóljon hozzá!