ZETApress

hírportál

Márkás lett az evopro

Ma délután 13 órakor a Városligeti Műjégpálya Dísztermében került sor a Budapest Márka elismerő címet átadására. Az elismerést Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlése 2013-ban alapította azzal a céllal, hogy összegyűjtsék azokat az értékeket, és értékteremtő tevékenységeket a fővárosban, amelyek elviszik Budapest jó hírnevét az ország határain belül és túl.

A Fővárosi Közgyűlés tagjai tesznek javaslatot a fővárosban előállított magas színvonalú termékre, szolgáltatásra, közszolgáltatásra és művészi alkotómunkára a Budapest Márka-cím elnyeréséért. Az elismerésben részesült jogosulttá válik a Budapest Márka embléma használatára a kiemelkedőnek minősített szolgáltatás, termék, művészeti tevékenység kommunikációja és marketingje során.

A kormányprogram kitörési pontként is említi a hazai mérnöki szolgáltatások, a járműipar és a műszergyártás fejlesztését. A magyar vállalati szektorban a high-tech mérnöki szolgáltatások, a járműipar és a műszeripar a legversenyképesebb ágazatok egyike, a Budapest Márka is az e területeken tevékenykedő legjobbakat nevesíti. A magyar ipar versenyképessége, a növekedés mindinkább függ a hazai vállalkozások innovativitásától. Ez az innováció fontos mozgatórugója a magyar ipar beágyazódásának a globális gazdaságba. A hazai mérnöki szolgáltatások területén vállalataink helyzetét nagyban jellemzi az exportorientáltság. Tevékenységük minőségét mutatja a szektor vállalatai által elnyert innovációs nagydíjak sora is.

Az ünnepségen a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján az evopro Holding Zrt. mint kiemelkedően teljesítő, nemzetközi szinten is elismert budapesti vállalkozás díjátadására került sor. A díjazott vállalkozás az ágazatban meglévő innovációs potenciál motorja, versenyképessége és nemzetközi láthatósága átlagon felüli, mozgatórugója a magyar ipar beágyazódásának a globális gazdaságba.

Díjátadó díszvendégek: Dr. Szentes Tamás, főpolgármester-helyettes; Dr. Palkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkár; Dr. Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke és Dr. Péceli Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora voltak. A díjat átvette: Mészáros Csaba, az evopro csoport elnök-tulajdonosa és Bodnár Balázs, az evopro Holding Zrt. vezérigazgatója.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Villanyvasutak kerámiákkal | ZETApress

Szóljon hozzá!