ZETApress

hírportál

Álmos Vezér megjött, de elszállt

Luscsik Vágó HurtyákMegérkezett a Sólyom Hungarian Airways első repülőgépe Budapestre. Leszállt a Sólyom Hungarian Airways Kft. első repülőgépe vasárnap délután a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a dél-angliai Bournemouth Repülőtérről.

Az Álmos Vezér nevére keresztelt Boeing 737-500-as gépet repülős szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték. A repülőgépet a Sólyom-légitársaság állományában lévő két egykori Malév-pilóta hozta Budapestre. Vágó József, a Kft. vezérigazgatója elmondta: a repülőgép kifogástalan állapotban van, az első gép charter-repüléseket végez szeptember végéig, amíg a további lízingelt öt gép meg nem érkezik.

A vezérigazgató kérdésre válaszolva közölte: a tervek szerint október elején indul az első menetrend szerinti járatuk. Az idén az év végére 36 desztinációra repülnek, induláskor 22 célállomást hirdetnek meg. Egyelőre 12 géppel számolnak ebben az évben, de számuk bővülhet. Hosszú távú járatok a jövő évi menetrendben várhatók ? tette hozzá.

Vágó József elmondta: a jegyeladásról megállapodtak a szolgáltatóval, és záros határidőn belül, augusztus legvégére vagy szeptember első hetére készen állnak a jegyértékesítési rendszerrel. Az idén három hónap alatt 300 ezer utassal számolnak. Harminc főállású munkavállalót már felvettek, az augusztus elején meghirdetett 35 munkakörben négyszáz embert vesznek fel, később 1000-1500 főt alkalmaznak majd.

A vezérigazgató kifejtette, hogy a repülési engedélyek az indulásra meglesznek, közösen dolgoznak a hatósággal. A rádióengedélyt már megkapták, a lajstromba vétel megtörtént. A brit hatóság megerősítette, hogy a lízingelt gépek műszaki állapota kiváló, amelyet a magyar hatóság elfogadott. A lízingcég alkatrészeket is biztosít a gépekhez, az Álmos Vezér már éjjel visszaindul az angol bázisra az alkatrészekért. A vezérigazgató közölte még, hogy eddig kétmillió eurót feltettek a cégbe a tulajdonostársak.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sólyom a Műjégen | ZETApress

Szóljon hozzá!