ZETApress

hírportál

Sólyom a Műjégen

VezérkarA Sólyom Holding minőségi márkaként szeretne megjelenni a piacon. A cégcsoport egy új, minőségi, prémium magyar brand-et szeretne létrehozni és bevezetni Magyarországon, a jövőben számos céggel tervez együttműködési megállapodást kötni a sport, és a kultúra területén is ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Városligeti Műjégpálya Dísztermében.

Lucsik János, a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: a vállalat egyik feladata az új magyar légitársaság zavartalan és üzemszerű működésének biztosítása, de emellett az új magyar védjegy, a Sólyom magyarországi bevezetése is a fontos célkitűzésük. A Sólyom Holding májusban jött létre, kizárólagos tulajdonosai Vágó József, Hurtyák Róbert és Lucsik János. A holdingnak jelenleg 16 vállalata van, köztük a Sólyom Hungarian Airways Kft. ? az első gépük múlt vasárnap szállt le Ferihegyen ?, a cégcsoport 2017 végére 2000-2500 munkavállalót szeretne foglalkoztatni Magyarországon ? ismertette az ügyvezető igazgató.

A Sólyom Holding a Sólyom Légitársaság kiszolgálása mellett önálló piaci szereplőként is szeretne megjelenni Magyarországon ? hangsúlyozta Lucsik János. Hozzátette: a Sólyom attól lesz új magyar prémium brand, hogy magyar termékeket fog forgalmazni, elsősorban magyar beszállítókkal dolgozik, magyar munkahelyeket teremt és az országban fizet adót. Elmondta, hogy mivel elkötelezettek a prémium minőségű magyar termékek és szolgáltatások iránt, meghirdették minősített beszállítói adatbázisukat.

Tudomásuk szerint ez az első olyan minősített adatbázis a világon, amelyet egy légitársaság hozott létre annak érdekében, hogy biztosítsa a lehetőséget mindazon mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára, amelyek beszállítói szeretnének lenni ? hangsúlyozta az ügyvezető igazgató. Adatbázisuk célja, hogy megcélozzák azokat a kisebb vállalkozásokat, amelyek minőségi magyar terméket állítanak elő. Példaként említette a Sólyom Air Építőipari Beruházó és Beruházás Bonyolító Kft-t is, amelyben a tervek szerint 2013 végéig legalább 50-100 munkavállaló kezd el dolgozni, és amelynek fő profilja a magasépítés lesz.

Lucsik János a dísztermi sajtótájékoztatón bejelentette: a holding stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Naturalle termékeket forgalmazó Sales One Kft-vel, és mától az üzletekbe kerülnek a Naturalle Sólyom-logóval ellátott termékei. Az ügyvezető igazgató hozzátette, hogy a Sólyom Holding üzletrészt vásárolt a Sales One Kft-ben. A cég meggyőzte a Sólyom Holdingot arról, hogy lehet Magyarországon, magyar alapanyagokból prémium termékeket előállítani, és kifejezetten jó ár-érték aránnyal értékesíteni ? emelte ki Lucsik János.

A Sales One Kft. 2012 novemberében jött létre élelmiszer-ipari termékek magyarországi forgalmazására, és március óta dolgoztak az új magyar élelmiszermárka megalkotásán. Másfél hete kötöttek támogatói szerződést Csernoviczki Éva judóssal a New York Palota Prága-termében, de további sportolók felkészülését is segíteni fogják. Erről már folynak is a tárgyalások. Kenyeres Sándor, a Sales One Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: alig fél év alatt négymillió terméket értékesítettek, és forgalmuk megközelítette az egymilliárd forintot. Jelenleg finomlisztet, napraforgó olajat és lekvárt forgalmaznak, de nemsokára energiaitaluk is a piacra kerül, és még az idén további termékek bevezetését tervezik.

Lucsik János hozzátette: adatbázisukban már több százan érdeklődtek a feltételekről. Az ügyvezető igazgató arra a kérdésre üzleti titokra hivatkozva nem válaszolt, hogy milyen befektetők állnak a holding mögött, de kiemelte, hogy a céget a három tulajdonos működteti, és ők finanszírozták azokat a költségeket, amelyek a holding működtetéséhez szükségesek voltak.

1 hozzászólás

  1. A Sólyom Airways-t tulajdonló Sólyom Holding tulajdonos-ügyvezetője tegnap délután közölte a cég 73 dolgozójával, hogy a potenciális befektetővel folytatott tárgyalások elakadtak, a cégnek pedig nincs pénze ? olvasható a híradásokban. Lucsik János közölte a dolgozókkal, hogy a Sólyom Airways nem tudja kifizetni az esedékes szeptemberi bérüket. Lucsik egyéb gazdasági vállalkozásai ? így a Sólyom Holding is ? stabilan működnek, a Sólyom Airways fizetésképtelensége ezeket a cégeket nem érinti.

    Vágó József, a Sólyom Airways ügyvezetője Luscsikot még kedden tájékoztatta, hogy az ománi befektetővel továbbra sem jött létre szerződés. A Sólyom Airways eddig a Lucsik János által befizetett tagi kölcsönökből finanszírozta kiadásait: az összeg mintegy 120 millió forint. Vágó tegnap reggel interjút adott a közrádiónak, majd ezt követően rosszullétre panaszkodott és kórházba került. A Sólyom Airways másik ügyvezetője tegnap lemondott.