ZETApress

hírportál

Műszer Automatika Budaörsön

A Műszer Automatika Kft. jogelődje, a Műszer Automatika Kisszövetkezet 1982-ben alakult. A cégnél folyó fejlesztési munkák teljes egészében a magyarországi és európai ipari elektronikai (biztonságtechnikai) piacon értékesülő, alkalmazott K+F tevékenységek ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón.

Ezeken a terülteken a vállalat vezető szerepet tölt be az általa fejlesztett, világszabadalomként is bejegyzett és gyártott termékekkel. A vállalat fő termékprofilja a vasúti biztosítóberendezések és gázérzékelő rendszerek fejlesztése, gyártása és karbantartása.

A cég nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is jelentős eredményeket könyvelhet el. Jelentős szakmai sikereket értek el Bosznia-Hercegovinában, ahol egy korábbi útátjáró telepítési munka befejezésében vettek részt, mint a berendezés szállítója. Ezt követően hazai mérnökök csoportja számára 2007-ben lehetőség nyílt iraki vasúttervezési projektekben történő részvételre. A rekonstrukciós projektek közül a Műszer Automatika Kft. elnyerte a Hammam-Alil-Moszul-Szabonija vonalszakasz felújításának megvalósíthatósági tanulmányának és előtervének elkészítését.

A Műszer Automatika Kft. alapítás óta valamennyi üzleti évét pozitív eredménnyel zárta. Pénzügyi helyzete stabil és az elmúlt években folyamatos növekedést ért el. A vállalkozás nyereségessége tehát jelentősen javult. Piaci részesedése mind országos, mind nemzetközi szinten is jelentős. Jelenleg 150 főt foglalkoztat.

Legfőbb partnerek a közlekedésautomatizálás területén: BKV Zrt. MÁV Zrt. GySEV Zrt. Stadler Bussnang AG. SNTFM CFR MARFÄ S.A. S.C. Rolling Stock Company S.A. Bombardier Transportation GmbH, Siemens AG, ÖBB, Magyarországi Bombardier MÁV Kft. Iraki Vasúttársaság (Iraqi Republic Railways Company) Bosnyák Vasúttársaság (Zeljeznice Federacije Bosne i Hercegovine.) Olasz Vasúttársaság (Trenitalia), stb.

A gázérzékelők területén: Zwack Központi Gyár, MOL Rt. Hungarocamion, Magyar Telekom Rt. Interspar, TESCO, Jet-Vill Kft. ELCO-TRADE 2000 Kft. KIKA, Turul Pláza Tatabánya, Pick Szeged Zrt. Kolozsvári Sörgyár, BB Törley Pezsgőpincészet, Baumax Áruház Csepel, stb.

Telephelyfejlesztés

A Műszer Automatika Kft. még a gazdasági világválság begyűrűzése előtt, folyamatos, organikus fejlődése révén eljutott arra a szintre, ahol a továbblépéshez és az árbevétel további növeléséhez elkerülhetetlenné vált a vállalkozás telephelyének fejlesztése. Ez a bővítés biztosítani tudja a vállalkozás dinamikus fejlődését.

A beruházás Budaörsön, a Komáromi út 22. szám alatti telephelyen kerül megvalósításra, amely 100%-ban a Műszer Automatika Kft. tulajdona. A létesítésre kerülő épület egy parkolóból, egy földszintből és 3 emelet+tetőteraszból áll majd. A környezettudatos gondolkodás jegyében az esővizet egy zárt tárolóban gyűjtik össze, és a mosdók öblítésére használják fel. A szünetmentes energia ellátásának rásegítésére napelemek telepítését tervezik.

A beruházást a vállalat két ütemben valósítja meg. Az első ütem keretében a pályázati projektként megépül az épület, majd a második ütemként a pályázattól teljesen függetlenül, önerőből alakítják ki, többek között az épületgépészetet, az elektromos hálózatot, illetve a az egyéb munkálatok ellátását. A projekt keretében több mint 10 főt vesz fel a vállalat, amivel hozzájárul a térség munkaerő-piaci mutatóinak javulásához, valamint a munkanélküliség csökkentéséhez.

A terület: közvetlenül az M7-os autópálya mellett, az M1, M0 autópályák közelében, Budapesttől 10 percre helyezkedik el, ezáltal ideális csatlakozást biztosítva az ország bármely irányába induló autópályákhoz, buszvonalakhoz és főútvonalakhoz. Elhelyezkedésének további előnye, hogy Budaörs központjának szomszédságában fekszik, ezért könnyen található szakképzett munkaerő.

Területi adottságok: 1497 m2 alapterületű épület, Hrsz.: 4123 / 7 Kivett udvar, épület, gazdasági épület. Közműellátás: A telekhatárokon közutak helyezkednek el, a telek és ingatlan összközműves (víz, csatorna, elektromos áram, gáz, telekommunikáció) Tulajdonos: 100% a Műszer Automatika Kft tulajdonában van. A Telephelyfejlesztés a Közép-magyarországi Operatív Program keretein belül, közel 20%-os Európai Uniós támogatással jön létre. A támogatás összege: 99 millió 961 ezer 364 forint.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Munkahelyek Budaörsön | ZETApress

Szóljon hozzá!