ZETApress

hírportál

Munkahelyek Budaörsön

A Jedlik Ányos-díjas Horváth József tulajdonában lévő Innováció-díjas Műszer Automatika Kft. sikeresen megvalósította a budaörsi telephelyfejlesztését, amely a versenyképességük növelése érdekében történt ? derült ki a tegnap délutáni záró rendezvényen.

2012. januárban zárult le a Műszer Automatika Kft. munkahelyteremtő telephelyfejlesztése Budaörsön. A többszörösen díjazott és több szabadalommal is rendelkező cég közel 20%-os Európai Uniós támogatással valósította meg a beruházást. A budaörsi záró-rendezvényen többek között az esemény egyik díszvendége, Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere is méltatta a projektet: ? Egy olyan K+F alapú, innovációs értéket képviselő fejlesztésről van szó, ami a budaörsi régió gazdasági fejlődését is elősegíti, valamint egy irányba mutat az önkormányzat hosszú távú törekvéseivel.

A telephely-fejlesztési beruházás

A Műszer Automatika Kft. még a gazdasági világválság begyűrűzése előtt, folyamatos, organikus fejlődése révén eljutott arra a szintre, ahol a továbblépéshez és az árbevétel további növeléséhez elkerülhetetlenné vált a vállalkozás telephelyének fejlesztése. Ez a bővítés biztosítani tudja a vállalkozás dinamikus fejlődését.

Horváth József, a Műszer Automatika Kft. ügyvezető-tulajdonosa a projektzáró esemény alkalmából hangsúlyozta, hogy Magyarországon is lehet boldogulni, nemcsak külföldön. Továbbá hozzátette, hogy a cégeknek egy bürokratikus feladathalmazzal szükséges megbirkózniuk, ha pályázat útján szeretnének támogatáshoz jutni. ? A 30 éves vállalat saját fejlesztésű termékstruktúrájával és hatékony innovációs szemléletével folyamatosan új munkahelyeket teremt a válság idején is ? tette hozzá a Jedlik Ányos-díjas szakember.

A beruházás Budaörsön, a Komáromi út 22. szám alatti telephelyen került megvalósításra, amely 100%-ban a Műszer Automatika Kft. tulajdona. A környezettudatos gondolkodás jegyében a korábban már megszerzett ISO 14001 környezetirányítási rendszert erre a telephelyre is kiterjesztik. A telephelyfejlesztésről ? melyet a vállalat két ütemben valósított meg ? 2010. októberében már írtunk. Az első keretében a pályázati projekt részeként hozták létre az épületet, majd a második ütemben ? a pályázattól teljesen függetlenül ? önerőből alakították ki többek között az épületgépészetet és az elektromos hálózatot.

A beruházás keretében hétnél több főt vett fel a vállalat, amivel hozzájárult a térség munkaerő-piaci mutatóinak javításához, valamint a munkanélküliség csökkentéséhez. A beruházás eredményeképpen megvalósult telephely: A terület közvetlenül az M7-os autópálya mellett, az M1, M0 autópályák közelében, Budapesttől 10 percre található. Elhelyezkedéséből adódóan ideális csatlakozást biztosít az autópályákhoz, buszvonalakhoz és közel esik a főútvonalakhoz is.

Horváth József, a Műszer Automatika Kft. alapítója és tulajdonosa az eddigi kiemelkedő munkája elismeréseképpen tegnap a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnökétől Jedlik Ányos-díjat vett át. Ez a díj folytatása a korábbi elismerések sorozatának, ugyanis a cég 2010-ben Ipari Innovációs Díjat kapott az elektronikus útátjáró?fedező berendezés komplex rendszerének megvalósításáért. A díjat Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter adta át.

Szóljon hozzá!