ZETApress

hírportál

Mobilitási hét a fővárosban

Legyen az utca az embereké! ? hirdette meg ma délelőtt Demszky Gábor a lezárt Zrínyi utcában. A főpolgármester szavaival vette kezdetét az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozata a fővárosban. Amíg beszélt, mellette Kovács Lázár mesterszakács palacsintát sütött egy energiatakarékos villanytűzhelyen, míg mellette egy öreg főzőlapon egy még öregebb néni tette ugyanezt.

Demszky a dugódíjról is beszélt, melyet 2010. táján szeretne bevezetni. (Mint köztudott, akkor lesznek az újabb választások, de még nem tudjuk, hogy elindul-e rajta hatodszor is?) Az új adónemet nem a dugásért fizetjük majd, hanem az autósok róják le ezzel a Belváros leterhelését. Ezzel is tehermentesíteni szeretnék az eredetileg csak lovas kocsik közlekedésére tervezett öregecskedő (Bocs, de ezt nem is ő mondta így, hanem egy másik klasszikus!) utcácskákat, terecskéket.

A program holnap eljutási versennyel folytatódik Ferihegy 1-ről a Nyugati pályaudvarra, de a további napokon is számos érdekességgel találkozhatunk. Csütörtökön a bicajjal a munkába verseny díjkiosztója lesz a Városházán, szombaton meg a lezárt Andrássy utat vehetik birtokukba a gyalogosok és bicajosok. A CECED Magyarország Egyesülés segít kicserélni használt elektromos eszközeinket újabbakra a Forgó Morgó Energiahatékonysági Országos Program keretében.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Megtalálták a legidősebb rezsót

Szóljon hozzá!