ZETApress

hírportál

Önkéntességből jeles!

Különleges és értékteremtő szavazással zárt a Jószolgálat-díj 2018-as Közönségdíja ? tudatta Pintér Diána. Fotóink Szekeres Máté és Barakonyi Szabolcs / Index.hu felvételei. Társadalmunk és a felterjesztett jelöltek is bebizonyították, hogy az emberiesség és a példamutató jószolgálat bennünk van!

Kiegyenlített és fair play versenyben az önkéntes szociális munka kategóriákban Nádudvari Péter és a Budapest Bike Maffia lett az év önkéntes egyéni díjazottja és közössége. A május 3-án indított 10 napos kampány arról szólt, hogy a Jószolgálat-díjra a szakmai zsűri által felterjesztett 4 jelölt közül a társadalom dönthesse el azt, ki kapja idén az önkéntes díjakat és az azzal járó pénzjutalmat, elismerést. A szavazás végig nagyon szoros volt, az utolsó órákban is folyamatosan változott a díjazottak százalékos aránya.

Összesen 6973 szavazat érkezett be, melyekért a két önkéntes kategória jelöltjei példamutatóan kampányoltak egymás mellett. A közönségszavazás vasárnap éjfélkor zárult, a díjat egyéni kategóriában 52 százalékkal Nádudvari Péter, az önkéntesen végzett szociális munka közösségi kategóriájában a Budapest Bike Maffia csapata 53 százalékkal nyerte el.

Nádudvari Péter, az egyéni kategória idei díjazottja sérült gyerekeknek tanít zenét, emellett pedig jótékonysági futásokkal gyűjt pénzt nekik. Hol teljes állásban, hol félállásban, hol önkéntes munkájával, de mindig a sérült és súlyosan beteg emberek ügyét igyekszik szolgálni. Péter a díjjal járó lehetőségeket, a félmillió forintot az általa képviselt ügyeknek (jótékony sportolás, zeneterápia), illetve fogyatékos és súlyosan beteg személyeknek a szolgálatába állítja.

A közönségszavazás közösségi díjazottja idén a Budapest Bike Maffia lett, akik évek óta járják biciklivel a fővárost, hogy ételt vigyenek a rászorulóknak. Számos közösségi főzést tartanak, érzékenyítő programokat szerveznek, vasárnaponként pedig a Szimpla Háztáji piacról viszik a maradékot egy-egy rászoruló családnak.

Méltó helyre került az elismerés, mi sem bizonyítja jobban, hogy a díjjal járó egymillió forint felét a Budapest Bike Maffia közössége azonnal felajánlott a kategória másik jelöltjének, barátaiknak a Heti Betevő Egyesületnek, és közös akciót hirdetettek annak érdekében, hogy minél több embernek tudjanak segíteni. ? Az ügy a segítség közös, a versenyt pedig ? ahogy korábban írtuk ? hagyjuk meg a sportnak! ? írták Facebook-oldalukon. Köszönjük a rendkívül nagy arányú részvételt a szavazóknak, az önzetlen segítséget a jelöltek mindennapos munkája során, a díjazottaknak pedig szívből gratulálunk! A hivatalos díjátadóra június elsején 18 órakor kerül sor a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

Szóljon hozzá!