ZETApress

hírportál

Fogadás a Gyermekmentőknek

Tegnap Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke fogadást adott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat részére a Sándor-palotában. Hasonló ünnepségre 2006 elején került sor, amikor a köztársaság elnöke bejelentette, hogy a korábbi magyar köztársasági elnökökhöz – Göncz Árpádhoz és Mádl Ferenchez – hasonlóan elvállalta a Gyermekmentő Szolgálat védnökségét.

Sólyom László aktívan részt vesz a Szervezet munkájában. Így 2006. augusztus 23-án a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szakmai programja keretében több intézményt is meglátogatott: Budapesten a Szőlő Utcai Fiúnevelő Intézetet, a Semmelweis Egyetem I. Számú Gyermekklinikáját, illetve Fóton a Gyermekmentő Szolgálat Lovasterápiás Központját.

A Gyermekmentő Szolgálat valamennyi védnöke 1990 óta aktívan részt vesz a Szervezet munkájában. A szakmai körúton Sólyom László annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a civil kezdeményezések ? különösen, ha szakmaisággal párosulnak ? önmagukban is eredményes összefogásra vezetnek. Ennek nagyszerű példája a Gyermekmentő Szolgálat eddigi tevékenysége, amelyet köztársasági elnökként igyekszik a jövőben is támogatni.

A fogadáson részt vettek a Gyermekmentő Szolgálat tisztségviselői, a legfőbb szponzorai, illetve fontos közéleti személyiségek, sportemberek és művészek. A Gyermekmentő Szolgálat elnöksége 2006. végi ülésén a támogatási programok keretén belül 60 144 497,- Forint szétosztását fogadta el a 2006. december és 2007. május vége közötti időszakra beteg és rászoruló gyermekek részére. A következő elnökségi döntés 2007. május végén esedékes, ahol a fentiekkel hasonló nagyságrendű támogatást kíván odaítélni hátrányos helyzetű gyerekeknek.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület 1990 májusában alakult a hannoveri, hasonló nevű szervezet mintájára. A Szolgálat kiemelten közhasznú szervezet, célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeik javítása. A Szolgálat önkéntes alapon működik, vallásra, politikára és nemzetiségi hovatartozásra való tekintet nélkül.

Szóljon hozzá!