ZETApress

hírportál

Mindenki tehetséges valamiben!

A tehetséggondozás elkötelezett szereplői találkoztak délelőtt Budán a Bartók Béla úti Up Centerben megtartott Tehetségkonferencián. A hallgatók országos képviselői (HÖOK), a szakkollégiumok (Interkoll) vezetői és munkaerő-piaci szereplők gondolkodtak közösen a tehetségek jövőjéről.

Kiemelt stratégiai partnerséget kötött a HÖOK és a MELÓ-DIÁK Hálózat az ifjúság támogatására ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón. A konferencia azokat az innovatív lehetőségeket, éppen zajló fejlesztéseket és meglévő eszközöket mutatta be, amelyek közelebb hozzák a gyakorlatot a tudományos élethez, a fiatalok elérésére vonzó megoldásokat is kínálva. A HÖOK ismertette a tehetségek támogatását segítő platformját, a Tehetségportált.

Két évvel ezelőtt a tehetséggondozás elkötelezett szereplőjeként egy fejlesztést indított a szervezet azzal a céllal, hogy lehetőséget, keretet adjon a tehetségek támogatásának komplex rendszeréhez. ? Hiszünk abban, hogy mindenki tehetséges valamiben. Ennek beteljesüléséhez és hasznosulásához egy olyan felületre van szükség, ahol minden érintett szereplő meg tudja valósítani az elképzelését. Hallgató, oktató, cégvezető, startuper egyaránt ? fogalmazott Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke. ? A MELÓ-DIÁK Hálózat elkötelezett az ifjúság foglalkoztathatósági kompetenciáinak fejlesztése és munkaerő-piaci integrációja mellett ? mondta Marosi László, a MELÓ-DIÁK Hálózat elnök-vezérigazgatója.

A konferencián elhangzott előadások és a közös beszélgetések arra is rámutattak, hogy paradigmaváltásra van szükség a munkaerőpiac és az oktatási terület kapcsolatában, aminek a Tehetségportál kiváló eszköze lehet. ? A tehetséggondozás a szakkollégiumok egyik kiemelt területe és feladata. A közelmúltban megalapoztuk egy jó együttműködést a HÖOK-kal. A jövőben az a feladatunk, hogy tovább erősítsük a hallgatói érdek-képviseletek és a szakkollégiumok közös munkáját ? tette hozzá Pintér László, az Interkoll jelen lévő képviselője. ? A konferencia helyszínéül szolgáló UP Center egy digitális képzőközponttal egybekötött coworking iroda. Egyrészt adomány alapon be lehet jönni dolgozni, másrészt pedig, felhőalapú iskolaként is működünk, ahol blog-, vlog- és webinar képzés folyik középiskolásoknak ? foglalta össze Tóth Zoltán, a fenntartó alapítvány elnöke.

Szóljon hozzá!