ZETApress

hírportál

A Nyugati pályaudvarnál épül fel a kormányzati negyed

A hétvégi balatonöszödi kormányülésen eldőlt, hogy a három ajánlott helyszín közül Terézvárosban, a Nyugati pályaudvar mögötti területen építik fel az új kormányzati negyedet. A Déli pályaudvar és a Lágymányosi híd környéke nem nyerte el a kabinet rokonszenvét, tudtuk meg a tájékoztatón.

Ebben a nehéz gazdasági helyzetben, a lakosságot sújtó számos megszorítás idején nem kellene újabb költségigényes luxusbereuházásokon gondolkodni, sietett a reagálással a FIDESZ. Az új negyed kialakítása valóban súlyos milliárdokat emészt majd fel, s az árát a meglévő minisztériumi ingatlanok eladásából akarják kigazdálkodni.

Nem csak kormányzati, de egészségügyi intézmények eladását is fontolgatják. Az egészségügyi reform kapcsán több intézmény megszüntetését tervezik. Közös jellemzőjük, hogy értékes ingatlanokon állnak. Ilyenek például a Szabolcs utcai, az Amerikai úti, a Lipótmezei és a Svábhegyi patinás és jól felszerelt felnőtt- és gyermekgyógyító intézetek. Ez utóbbi köré holnap reggel a tiltakozók élőláncot szerveznek.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalba olvad bele az Országos Mérésügyi Hivatal

A központi közigazgatás korszerűsítésének részeként a kormány arról döntött szerdán, hogy az Országos Mérésügyi Hivatal január 1-jétől beolvad a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalba. Az összevonással kisebb, költséghatékonyabb és korszerűbb felépítésű szervezet alakul ki, tudtuk meg a kormányszóvivőtől.

A szervezetek összevonása rövid távon ugyan többletköltségekkel jár, hosszabb távon azonban évente mintegy 250 millió forintos megtakarítás várható. A megtakarítás mellett fontos eredmény az is, hogy az összevonás után hatékonyabbá, ügyfélbarátabbá válik a szervezet, a hivatali ügyintézés ideje pedig lényegesen csökkenhet.

Heten érdeklődnek a minisztériumi autók megvásárlása iránt

Már heten jelentkeztek annak a 84 minisztériumi autónak a megvásárlására, amelyeket egy csomagban, nyilvános pályázaton kíván értékesíteni a kormányzat. Az ajánlatokat holnap reggelig kell benyújtani. Az autók értékesítéséből befolyó pénzt ? a várakozások szerint 100-150 millió forintot ? rászoruló tehetségek tanulmányainak támogatására fordítja a kormány az Útravaló Ösztöndíjprogram keretében. A Miniszterelnöki Hivatal Központi Szolgáltatási Főigazgatósága 15 napon belül elvégzi a kiértékelést.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Tartósak az olajkészletek

Szóljon hozzá!