ZETApress

hírportál

Rekordok az Úszó Eb-n

Tegnap elkezdődött és jövő vasárnapig tart az Úszó Eb, mely már indulásakor rekordokat döntött. Soha ilyen sokan nem indultak még, és a tévétársaságok közül sem közvetítették még ilyen sokan.

Sajnos a tömeg nehezen tudja megközelíteni a Margitszigetet. Felújítják a Margit hidat, így a buszok csak az Árpád híd felől hajthatnak be. Gyalogosan ugyan bemehetünk a Margit hídról is, de mivel a villamosok-buszok nem állnak meg a Szigeti bejárónál, sokat kell gyalogolni a mindkét hídfőtől a gépjárműforgalom elől lezárt híd északi oldalán.

A gyaloglásra alig egyméteres zárt sáv áll rendelkezésre, s ott tolhatják a kerékpárokat is. Ráülni a hídon tilos, de ezt sokan megszegik. A gyalogosok között száguldoznak, a héten már balesetet is okoztak. A hidat őrző biztonsági cég ezért járőröket is küld a járdára, a drótszamarasok megfékezésére. A rendőrök is résen vannak, háromezer forinttól húszezerig büntethetik a szabályszegőket.

Délelőtt különösen megszaporodott a hídon gyaloglók, kerekezők száma. Fél 10-kor egy dolgozó leesett a hídról a Szigeti bejárónál. Az egykori gyalogos aluljáró lépcsőjét bontotta, mivel ehelyett a felújítás után akadálymentes zebrán lehet eljutni a szigetre. Nem a vízbe, hanem az aluljáróba esett, a szerszáma meg rá. A szűk nyíláson aztán csak speciális eszközökkel kellett kimenteni.

Megjelentek a mentők után rövidesen a tűzoltók is, s a hidat több mint egy órán át lezárva tartották. Mivel nem mehettek át a buszok és a villamosok, az utasok a gyalogjárdát használták Pest és Buda között. Végül felhozták a sérültet, aki medence- és alsó végtag-töréseket szenvedett. Eszméleténél volt, de érthetően nem nyilatkozott. A mentők kórházba szállították.

Szóljon hozzá!