ZETApress

hírportál

Vizet oszt a BKK is

Idén is vízosztással teszi elviselhetőbbé a hőséget a BKK a főváros forgalmas csomópontjain. A legtikkasztóbb nyári napokon vízosztással igyekeznek elviselhetőbbé tenni a fővárosban közlekedők utazását. A legnagyobb kánikula idején ma a BKK munkatársai három forgalmas budapesti csomópontban osztanak vizet az arra járóknak – tudatták sajtósaik.

Mint szombaton megírtuk, az országos tiszti főorvos elrendelte a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást az ország egész területére július 12-én péntekig, ezért a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai is több ezer palackozott ivóvizet osztanak ki a forgalmas budapesti csomópontokban. A vízosztást a készlet erejéig  ezúttal is három helyszínen: Kelenföldön a BKK Ügyfélközpontnál, a Széll Kálmán téren és a Keleti pályaudvarnál végzik ma 11 és 14 óra között.

A BKK a vízosztás mellett további intézkedéseket hozott a hőhullám idejére: a társaság megnyitotta ügyfélközpontjait azok előtt, akik nehezen viselik a rekkenő hőséget. Ennek megfelelően a nyitvatartási időben bárki bemehet a központokba, ahol a kihelyezett ballonokból hűsítheti magát. A BKK fokozott klímaellenőrzést rendelt el a járatokon, valamint nyomatékosan felhívja a járművezetők figyelmét a klímaberendezés használatára.

A BudapestGO is segít a hőség enyhítésében

A már több mint 2,1 millió felhasználóval rendelkező BudapestGO is hasznos segítséget nyújt a forró napokon a felfrissülni vágyóknak: az alkalmazás feltünteti a fővárosban található ivókutakat. Az applikációban a tervezés menü-ponton belül a szűrő fül segítségével lehet bepipálni ezt a lehetőséget. A Budapesti Közlekedési Központ mindenkitől azt kéri, hogy az utazása közben vigyen magával vizet!

Szóljon hozzá!