ZETApress

hírportál

Új szintre lépne a MOL Bubi

A BKK várja a budapestiek véleményét. Újabb izgalmas időszakba lép a MOL Bubi közbringarendszer. A Budapesti Közlekedési Központ a 2026-os fejlesztési terv előkészítéseként elindította a Bubi 3.0 társadalmi egyeztetését.

A MOL Bubi bevezetése óta az egyik legnépszerűbb közlekedési eszközzé vált a fővárosban. A társaság célja, hogy a jövő Bubija minél jobban megfeleljen a felhasználók igényeinek, ezért minden budapesti véleménye számít – tudatták sajtósaik. Fotónk BKK/Nyírő Simon felvétele.

Az elmúlt évek fejlesztései révén a rendszer nemcsak több kerékpárral, hanem új gyűjtőállomásokkal is bővült. A megújult kerékpárokat, a funkcionálisabb applikációt és az egyszerűbb, vonzóbb díjstruktúrát örömmel fogadták a budapestiek, nem véletlen, hogy azóta újabb és újabb rekordokat mutat a MOL Bubi statisztikája. Most a BKK egy újabb nagy ugrást tervez, hogy még több ember számára tegye vonzóvá a közösségi kerékpározást.

Társadalmi egyeztetés a Bubi 3.0-ról

A Bubi 3.0 célja, hogy a BKK megduplázza a kerékpárok számát, növelje a hálózat lefedettségét és a szolgáltatás részévé tegye az e-bringákat. Ha mindez sikerül, akkor minden második fővárosi lakos számára a lakóhelye közvetlen környezetében is elérhetővé válnak a zöld kerékpárok. Ehhez viszont szükség van a budapestiek visszajelzéseire is.

Most minden fővárosi elmondhatja a véleményét arról, hogy például hol lenne a legsürgetőbb új MOL Bubi-gyűjtőállomások létrejötte Budapesten. A társadalmi egyeztetés egy rövid kérdőív kitöltésével történik, amely mindössze 5 percet vesz igénybe. A kérdőív anonim, regisztráció nélkül kitölthető. A válaszokat július 16-ig várja a BKK. A kérdőív idekattintva elérhető – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.

Szóljon hozzá!