ZETApress

hírportál

Vízosztás a kánikulában

Vízosztás kezdődik ma a pályaudvarokon és az autóbusz-állomásokon – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt mától a MÁV-START naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain a készlet erejéig oszt ásványvizet az utasoknak. A közlekedési társaságok mindenkit arra kérnek, hogy elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy szomjoltó folyadékkal induljon útra.

Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, veszprémi, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. Az ásványvizet a vasút-társaság naponta 10 és 17 óra között osztja addig, amíg a hőségriasztás ezt szükségessé teszi.

A Volánbusz a héten munkanapokon 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmat lebonyolító autóbusz-állomásokon: Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen oszt ásványvizet.

Szóljon hozzá!