ZETApress

hírportál

V4 bringák Savoldellivel

A kétszeres Giro d?Italia győztes Paolo Savoldelli lesz az idei V4 Kerékpárverseny sztárvendége ? tudatták a szervezők. Mint hétfőn megírtuk, 2020 májusában a Giro d?Italia is Budapestről indul.

Május 11-én szombaton rendezik a Visegrádi Csoport közös kerékpárverseny-sorozatának magyarországi futamát Budapest és Pannonhalma között. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által is jegyzett 1.2-es besorolású viadal díszvendége az olasz Paolo Savoldelli, a Giro d?Italia kétszeres győztese lesz.

Paolo Savoldelli 1973-ban született a bergamoi Clusoneban. A 2002-es és a 2005-ös Giro d?Italia győztese profi pályafutását a Rosslotto csapatánál kezdte 1996-ban. Később megfordult a Saeco, az Index-Alexia, a Telekom, a Discovery Channel, az Astana, valamint az LPR Brakes-Ballan sorainál. Karrierje során az Giro győzelmek mellett nyert szakaszt a Tour de France-on, kétszer Trentinói Körversenyt és egy alkalommal a Romandiai Kör sárga trikóját is hazavihette.

Az elmélet, miszerint lejtmenetben nem lehet nagy három hetes körversenyt nyerni, éppen Savoldelli uralkodása idején dőlt meg. Paolo sohasem félt lefelé, sohasem habozott és nem is igazán voltak zökkenői. Mindkét Olasz Körverseny megnyerését nagyban köszönhette annak, hogy lefelé a riválisai egyszerűen nem tudták tartani vele a tempót.

2008-as visszavonulását követően egy ideig a Rai 1 televíziós csatorna szakkommentátoraként dolgozott, majd az ingatlan bizniszben helyezkedett el, de országúti kerékpáros maratonokon az egyik neves olasz kerékpárgyár ikonjaként rendre találkozhatni vele, mint ahogyan idén Magyarországon is tiszteletét teszi, sőt elhozza magával Giro trófeáit is, melyek megtekinthetőek lesznek a V4 május 11-12-ei hazai futamainak befutója során Pannonhalmán.

A Visegrád 4 Kerékpárverseny nemzetközi mezőnye ezúttal is Budapestről rajtol, majd közel 170 kilométer megtétele után Budakeszi, Telki, Zsámbék, Bicske, Zirc és Csesznek érintésével érkezik meg Pannonhalmára. A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 kerékpáros-sorozat magyar futamainak hivatalos honlapján találhatók.

Szóljon hozzá!