ZETApress

hírportál

Kialakult az elődöntők mezőnye

A futsal Eb-n a címvédő büntetőkkel jutott az elődöntőbe. Tegnap a hétfői győztesek csütörtöki ellenfeleit is megismertük. Debrecenben Oroszország és Spanyolország játszotta le az Eb harmadik negyeddöntőjét.

A meccsen nem született gól, így a torna harmadik negyeddöntőjén is a büntetőkre maradt a döntés. Az idegek harcát a spanyolok nyerték, s nem is akárhogyan: Javi Rodríguez lövése után a labda a belső hálótartó vasról pattant ki, s bár már ez a gól továbbjutást jelentett volna, a játékvezetők kapufának vélték, és tovább vezényelték a párbajt, amiben végül így is Spanyolország kerekedett felül.

A budapesti Papp László Sportaréna a Szerbia ? Portugália negyeddöntővel búcsúzott az Európa-bajnokságtól, a torna hátralévő meccseit Debrecenben rendezik meg. A találkozót 5:1-re a portugálok nyerték meg, így Csehország, Azerbajdzsán és Spanyolország után Portugália is bejutott az Eb legjobb négy csapata közé. Csütörtökön Debrecenben a portugálok Azerbajdzsánnal, a spanyolok pedig Csehországgal játszanak a döntőbe kerülésért.

Nem mindennapi büntetőpárbaj: Oroszország ? Spanyolország 0-0 (büntetőkkel 6-7). Debrecen, Főnix Csarnok. Vezette: Pascal Fritz (francia), Edi Sunjic (horvát). Megérdemelt luzitán siker: Szerbia ? Portugália 1:5 (0:1) Budapest, Papp László Sportaréna. Vezette: Kovács Gábor (magyar), Marcelino Blazquez Sierra (spanyol). Gólszerző: Bojovic a 37. illetve Joel Queirós a 13., Cardinal a 23., Joel Queirós a 30., Leitao a 34., Arnaldo a 39. percben.

A harmadik helyért szombat este 6-kor a csütörtöki vesztesek, míg az első helyért fél 9-kor a holnapi győztesek mérkőznek a debreceni Főnix Csarnokban.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Spanyol?portugál döntő az Eb-n | ZETApress

Szóljon hozzá!