ZETApress

hírportál

Otthon nyert az MTK

Földre került a DVTKAz MTK tegnap az OTP Bank Liga egyetlen fővárosi mérkőzésen 2877 néző előtt Gera Dani góljaival 2:1-re győzte le a DVTK-t a 26. fordulóban. Két hete a 25. fordulóban az MTK 3:2-re kapott ki Felcsúton, a DVTK pedig 1:0-ra vesztett Debrecenben.

Az I. félidőben kiegyenlített mezőnyjáték mellett riválisával ellentétben az MTK a kapura is veszélyt jelentett. A játékrész 22. és 27. percében Gera öt perc alatt kétgólos előnyhöz juttatta a házigazdákat, akik megtörték a meddő támadójátékot nyújtó diósgyőriek koncentrációját. A 43. percben váratlanul szépítettek a vendégek Tajti Mátyás révén.

A II. félidőben a diósgyőriek 20 percig irányították a játékot, gólhelyzetig azonban akkor sem jutottak. A 65. percben kijöttek a szorításból a hazaiak, de miután pár lehetőségük kimaradt, a védekezést helyezték előtérbe, megelégedve azzal, hogy a lefújásig megőrizzék előnyüket. A két együttes szezonbéli 3. összecsapásán is egy góllal nyert a házigazda, a fővárosiak másodszor bizonyultak jobbnak. A DVTK vendégként sorozatban negyedszer kapott ki. A forduló tegnapi vidéki eredményei: Zsóry SE ? Honvéd 3:1 (0:0), Paks ? ÚFC 0:1 (0:0), Várda ? FTC 0:1 (0:0), Haladás ? PAFC 3:0 (2:0) és MOL Vidi ? DVSC 2:1 (0:0).

Szóljon hozzá!