ZETApress

hírportál

Magyarok a főtáblán

Asztalitenisz-vbA kapitány magyar főtáblás meccset remél a Liebherr vb-n. Aranyosi Péter szerint kiugró eredménynek számítana a magyaroktól, ha valaki egyéniben főtáblára jutna, és ott egy vagy két kört menne az áprilisi asztalitenisz-világbajnokságon ? tudatta Müller Béla sajtófőnök.

A férfiak szövetségi kapitánya a világbajnokság sajtócsapatának elmondta: a sportág az utóbbi 20 évben robbanásszerűen fejlődött, és olyan országok lettek pingpong nagyhatalmak, amelyekről korábban el sem lehetett volna képzelni, hogy ki tud nevelni világklasszisokat. ? Bízom benne, hogy egyéniben lesz magyar a főtáblán, és ott láthatunk tőle (tőlük) jó játékot. Párosban, vegyes-párosban más a helyzet, ott remélhetőleg a 16-os mezőnnyel is kacérkodhatunk. Ne feledjük: nálunk csak egyszer lehet hibázni. Itt nincs vigaszág ? mondta Aranyosi Péter.

A szakember kiemelte, hogy a nemzetközi szövetségnek több, mint 200 tagországa van és egyre népszerűbb a sportág, így akik áprilisban kilátogatnak a Hungexpora, azok igazi minőségi sportkavalkádot láthatnak majd. ? Budapesten több, mint 100 ország legjobbjai indulnak, és minden bizonnyal kiélezett meccseket láthat a közönség ? tette hozzá Aranyosi Péter. Az előzmények idekattintva olvashatók. A Hungexpon megrendezendő világbajnokság április 21-től 28-ig tart. A héten bemutatták a világbajnokság hivatalos dalát. A Friends című művet Lotfi Begi és az Irie Maffia jegyzi.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1K1bY5vO-d0[/youtube]

A vb-n induló férfi játékosok és vegyes-párosok

Férfi egyéni: Majoros Bence, Lakatos Tamás, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, András Csaba, Juhász Patrik.

Férfi páros: Ecseki Nándor ? Szudi Ádám, Majoros Bence ? Lakatos Tamás, Juhász Patrik ? András Csaba.

Vegyes-páros: Szudi Ádám ? Pergel Szandra, Ecseki Nándor ? Madarász Dóra, Majoros Bence ? Bálint Bernadett.

Szóljon hozzá!