ZETApress

hírportál

Hungária körúti meglepetés

Honvéd - HaladásA Budapest Honvéd tegnap délután 1565 néző előtt nagy meglepetésre 3:1-re kikapott az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a sereghajtó Szombathelyi Haladástól a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában.

Horváth Ferenc együttese ezt megelőzően legutóbb november 10-én a 14. fordulóban a Ferencvárost győzte le, s azóta ? mostanáig ? csupán két pontot gyűjtött. Múlt szombaton Fehérváron 1:0-ra kaptak ki, míg a Honvéd 2:1-re verte az MTK-t Gyirmóton.

Az I. félidőben a kispestiek akarata érvényesült, szinte végig nyomás alatt tartották ellenfelüket, a 39. percben mégis Gaál Góljával a Haladás szerzett vezetést. A fordulás után gyorsan egyenlített a Honvéd Holender Filip szezonbeli 10. bajnoki góljával. Supka Attila együttese továbbra is nagy fölényben futballozott, azonban az I. félidő forgatókönyve ismételte önmagát: a vendégek Golodjuk szabadrúgás-góljából újra előnybe kerültek. A Honvéd hiába támadott az egyenlítésért, Ivanov a 89. percben bevitte a kegyelemlövést.

Kiütés az Üllői úton

Varga Roland, FerencvárosAz FTC 9437 néző előtt 3:0-s félidő után 7:0-ra verte a DVTK-t a Groupama Arénában, ahová a Hungária körúti meccsről átvillamosoztam. Egy hete a Fradi 4:0-ra verte ugyanitt a felcsútiakat. A Ferencváros azonnal magához ragadta a kezdeményezést, de hiába dolgozott ki helyzeteket, a vezetést csak a 27. percben szerezte meg Gorriaran révén. A DVTK elsősorban a védekezésre koncentrált, viszont bátran indult kontrára, Prosser előtt két lehetőség is adódott. A hazaiak a 32. percben büntetőből növelték előnyüket ? Varga Roland volt az ítéletvégrehajtó ?, amivel sikerült megtörniük az addig lelkes diósgyőrieket, akik a szünetben Szignyevics révén már háromgólos hátrányban voltak.

A házigazdák a II. félidő elején két perc alatt két gólt értek el: előbb Varga, majd Szignyevics szerezte meg fejjel második találatát. A Ferencváros lendülete tovább tartott, a 67. percben pedig létszámfölénybe is került: Karan buktatta a legmozgékonyabb hazai játékost, Petrjakot. A végjátékban a csereként pályára lépő Lanzafame is duplázott, végképp gólzáporossá téve a hazai sikert. A Ferencváros sorozatban negyedszer győzte le a diósgyőrieket ? harmadik alkalommal otthon ?, ezeken a találkozókon a gólkülönbsége 19:2. A DVTK-t az egy héttel ezelőtti 5:0-s újpesti vereség után ismét padlóra küldték. A ferencvárosi együttes pályaválasztóként immár 32 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban.

Délután a Megyeri úti fővárosi rangadón ÚFC ? MTK 0:0, vidéken MOL Vidi ? Várda 2:1 (0:1), PAFC ? DVSC 2:0 (0:0), Zsóry SE ? Paks 2:0 (0:0). Jövő szombaton 17 órakor öt meccs lesz vidéken, majd 19:30-kor a 24. forduló zárómérkőzésén az MTK az FTC-t fogadja a Hungária körúton.

Szóljon hozzá!