ZETApress

hírportál

Újra dobog a hokis Fradi-szív

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTCBár vasárnap az FTC jégkorongcsapata váratlan, 5:1-es (3:1, 1:0, 1:0) vereséget szenvedett a Fehérvári Titánoktól az Erste Ligában, a csapat így is messze a várakozások fölött teljesít az idei szezonban. ? Remélem elégedett a csapat eddigi teljesítményével! ? kérdezte Fodor Szabolcs vezetőedzőt Takács Gábor.

F.SZ: Összességében feltétlenül. Ha valaki azt mondja a bajnokság előtt, hogy 5 fordulóval az alapszakasz vége előtt a vesztett pontokat tekintve az 1. helyen állunk majd, megmosolyogtam volna az illetőt. Most pedig ebben a tekintetben valóban listavezetők vagyunk. Ugyanakkor azért két fájó vereséget szenvedtünk el december végén, kikaptunk Debrecenben és Dunaújvárosban is, a mai meccsen pedig tartalékosan nem tudtunk kellő ellenállást kifejteni.

? Korábban azt nyilatkozta, hogy mentálisan sokkal erősebb a Fradi, mint a korábbi években.

F.SZ: Igen. Bár csak nyár óta dolgozom a klubnál, azért figyelemmel kísértem a csapat szereplését az előző idényekben is. Annál is inkább hiszen 17 évesen az FTC-ben kezdtem hokizni. Tudom, hogy elég sok probléma akadt a társaságnál az utóbbi években, elsősorban egyesek hozzáállása nem volt megfelelő. Úgy érzem, hogy a jelenlegi gárda nagyon összetartó. Talán ezt érzik a szurkolók is, hiszen győztes meccsek után valóságos rítusa van a közös ünneplésnek.

? Január 3-án a Magyar Kupa elődöntőjében 5:1-re kikaptak a MAC-tól.

F.SZ: Nyilvánvalóan annak a mérkőzésnek nem mi voltunk az esélyesei, hiszen ellenfelünk a Szlovák Bajnokságban szerepel, mely nagyon erős. Úgy éreztem azonban, hogy játékunk alapján sokkal szorosabb lehetett volna az eredmény. Ezt igazolta a meccsről készült videó is, amelyet kollégámmal részletesen kielemeztünk.

? A Ferencvárossal kapcsolatban örökzöld téma, hogy nincs saját pályája. Ezért játsszák hazai találkozóikat Pesterzsébeten.

F.SZ: Erről csak annyit tudok mondani, hogy nagyon szeretnénk, ha a IX. kerületben vagy a Népligetben megépülne végre a jégcsarnok! Ez azonban nemcsak a szakosztályon múlik.

Szóljon hozzá!