ZETApress

hírportál

Harmadik győzelem a Szilveszter Rallye-n

Tim Gábor navigátorával, Timár Tamással a 20. Szilveszter Rallye-n ismét megnyerte kategóriáját. Ez sorozatban a harmadik kategóriagyőzelmük volt, de a páros ezt az elsőséget sokkal többre értékeli, mint az előzőeket, hisz több R5-ös és négykerekes autót megelőzve az abszolút 14. helyen zártak a Peugeot 208 R2-vel.

A vanyarci Tim Gábor már 2. éve ralizik. Pályaautós karrierjét kényszerből hagyta el, de beleszeretett a rali világába, és az első MARB szezonja után ? ahol 2017-ben megnyerte az Északi Régió Bajnokságát ? 2018-ban teljes szezont futott a Rallye2-ben. Az Országos Bajnokság 5. helyén zárt, és kategóriájában 3. lett ? tudatta Bende Imre sajtófőnök.

A sikeres Rallye2 bemutatkozás után a JG2-Racing újabb lehetőségeket adott Timnek. Új autóba ülhetett a Mikulás Rallye-n, ahol 3. lett, majd ugyanezzel az autóval, a Peugeot 208 R2-vel benevezte a Szilveszter Rallye-ra. A Peugeot-s páros a verseny hajrájában vette át a vezetést, majd több mint 20 másodperces előnnyel nyerte a Szilveszter Rallye H7-es kategóriáját, sőt az R2 Kupában is győzedelmeskedtek.

? Fantasztikus lehetőség volt ez a csapattól! Már a Mikulás Rallye-n is fülig ért a szám, hogy a Peugeot 208 R2-vel mehettem, de a Szilveszter Rallye egy igazi jutalom játék volt. Imádom a hungaroringi versenyt, nekem fekszenek ezek a technikás, kanyargós pályák. Ebben remek partnernek bizonyult a Peugeot. Végig jól éreztem benne magam, azt csinálta az autó, amit szerettem volna. A versenyen hátrányból kellett felállnunk, és így sikerült nyerni, nem volt könnyű. Kőkemény verseny volt! Az abszolút 14. hely remélem mások számára is azt mutatja, hogy kezd beérni a ralis versenyzés is, ebben a szakágban is gyors tudok lenni. Ezt szeretném majd bizonyítani 2019-ben is, akárhol is tudok majd indulni, bajnoki címért szeretnék majd küzdeni! ? nyilatkozta Tim Gábor a verseny után.

Szóljon hozzá!