ZETApress

hírportál

Megvannak az ösztöndíjasok

Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakozó, Száraz Evelin úszó, valamint Forró Tamás, a bocsaválogatott és Hegedűs László segítője 800-800 ezer forintos ösztöndíjjal készülhet a 2020-as paralimpiára a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram ösztöndíjasaként ? tudtuk meg délelőtt a budai Bárkert Bisztróban.

A díjátadón Árva András, a K&H csoport lakossági marketing szegmens főosztályvezetője kiemelte, hogy a bank vezető pénzintézetként segíti többek között az egészségmegőrzést, amelynek egyik területe a sport. ?Tizenöt éve támogatjuk a magyar sportot, 12 éve a parasportot és a Magyar Paralimpiai Bizottságot, melynek hivatalos pénzintézete is vagyunk ? emlékeztetett. A K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyával történő vásárlások minden 1000 forintja után a K&H csoport saját forrásából 1 forintot különít el a sportolók és segítőik részére. A programnak köszönhetően az idei nyertesekkel együtt már 21 sportoló és 4 segítő kapott összesen több mint húszmillió forintnyi ösztöndíjat.

Urr Anita, az MPB főtitkára jelezte, hogy már több sportágban elkezdődött a kvótaszerzés a tokiói paralimpiára és a bank támogatása hozzájárul a versenyzők magas színvonalú felkészüléséhez. ? A kártyaprogram korábbi nyerteseinek mindegyike paralimpiai résztvevővé vált, többségük paralimpiai érmes lett, vagyis jó helyre kerültek a támogatások ? mondta a főtitkárnő. Suba Róbert, az egyik idei díjazott elmondta: már megkezdte a felkészülést a jövő évi szegedi integrált kajak-kenu vb-re, és nagy vágya, hogy 2020-ban, Tokióban aranyérmet nyerjen a paralimpián.

A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram idei nyertesei:
Felnőtt kategória: Suba Róbert paralimpiai és világbajnoki ezüstérmes kajakozó
Reménység kategória: Száraz Evelin úszó, aki mindössze 13 éves, de már részt vett felnőtt Európa-bajnokságon
Segítő kategória: Forró Tamás, a bocsa-válogatott és Hegedűs László segítője

Szóljon hozzá!