ZETApress

hírportál

Utolsó után jön az első

Toni Bou világbajnokJanuár 20-án Budapesten rajtol a 2019-es motoros X-Triál világbajnoki sorozat, amelyen ott lesz Toni Bou, a szakág 12-szeres világbajnoka is. Az eseményt népszerűsítő 32 esztendős, 2007 óra veretlen katalán ügyességi motorversenyző délután rögtönzött bemutatót tartott a Pesti Vigadó előtti Duna-korzón.

Toni a Hungarikum házbeli sajtótájékoztatón elmondta: csigolyasérülése miatt a március 29-ei, első budapesti vb-futamot csak otthonról nézte, azóta azonban már 90 százalékos állapotban érzi magát és rajthoz fog állni az idénynyitó magyarországi versenyen. A balesete óta nem motorozik közúton, mert az autót kevésbé tartja veszélyesnek. A 12-12 szabadtéri- és terem-világbajnoki címével együtt összesen 24-szeres világbajnok hozzátette: bár nem tud minden nap edzeni, reméli, hogy a budapesti futamra már száz százalékosan fog érkezni, mert célja, hogy jövőre a 25-26. világbajnoki elsőségét is begyűjtse.

Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke kiemelte: a motorsportnak ez az a szakága, amely nem a száguldozásról szól, hanem nagy szerep jut benne a mentális felkészülésnek. Idén a vb-sorozat záró (8.) állomása volt Budapest, jövőre viszont itt kezdődik a nyolcfordulós világbajnokság. A január 20-ai időpont kedvezőbb, mert akkor még nem indul el a szabadtéri szezon, ezért nagyobb figyelem irányulhat a Papp László Budapest Sportarénában január 20-án vasárnap 16 órakor kezdődő eseményre. Henrik úgy gondolja, a motorozást kedvelő fiataloknak nagy motivációt jelenthet, hogy élőben láthatnak egy olyan legendát, mint Toni Bou, s reméli, hogy pár év múlva esetleg már magyar résztvevője is lesz a világbajnokságnak!

Pere Flores, a licenctulajdonos 2Play kommunikációs igazgatója, a rendezvény promótere kifejtette: az ezúttal is nyolc felvonásból álló vb-sorozat jövő évi újdonsága, hogy Moszkva, valamint a Costa Rica-i San Jose (április 6-a) is bekerült a versenyhelyszínek közé. A három spanyolországi futamot Barcelonában február 03-án, Bilbaóban 16-án és Granadában 23-án, a franciaországit Marseille-ben március 08-án rendezik, a záró versenyre pedig április 27-én Andorrában kerül sor. Az egyes vb-futamokon továbbra is kilencen fognak versenyezni, közülük hatan jutnak tovább a 2. fordulóba, majd ketten a döntőbe, de újdonság lesz, hogy a finálé előtt még a 3. helyért is tartanak egy párharcot. Az esemény kiegészítő programjaként ismét bemutatót fog tartani Hegedűs László 20-szoros országos bike-trial bajnok, Guinness-rekorder is.

Szóljon hozzá!