ZETApress

hírportál

Andrásnak belefért!

Szatmári AndrásJól sikerült kampányon vagyunk túl! ? örvendezett Szatmári András kardvívó világbajnok, aki a hétvégén Algírban lép pástra. Befejeződött a Magyar Egyetemi ? Főiskolai Sportszövetség (MEFS) MozduljRá! Belefér?! Heti 3×45 perc mozgás megváltoztatja az életed! szlogenű kampánya, melynek nagykövete volt.

Szatmári András, Universiade-, világ-, és Európa-bajnok kardvívó, a BGE hallgatója szerint az elmúlt hónapokban a fiatalok körében sikerült ráirányítani a figyelmet az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgásra. A vívó számára a hétvégén elkezdődik a szezon, amely már a tokiói olimpiai kvalifikációs VK-sorozat felvezetése ? tudtuk meg Bányász Árpádtól.

? Úgy gondolom, hogy sok fiatalhoz sikerült eljuttatni az alapinformációt a kampánnyal. Heti 3×45 perc mozgás mindenkinek az életébe belefér, és gyökeresen megváltozik az élete ? jó irányba. Fittebb, egészségesebb lesz, ezek után pedig jobban megy a munka és a tanulás is! ? mondta Szatmári András a kampányról.

A magyar ember a kifogások bajnoka, mert mindig van egy logikusnak tűnő kifogása arra, hogy miért ne sportoljon. Szatmári András közreműködésével szeretnénk bebizonyítani, hogy az élsport, tanulás és magánélet mellett az ő életébe is belefér az a mozgásmennyiség, amit kikapcsolódásként a szabadidejében végez, hiszen nemcsak világklasszis élsportoló, hanem emellett a Budapesti Gazdasági Egyetem marketing szakos hallgatója is. Az elmúlt időszakban ugyan egyre többen sportolnak, de sok a teendő még azért, hogy a rendszeres mozgással kapcsolatos lehangoló statisztikai adatok javuljanak. Ezért is fontos a Belefér?! kampányunk, mert ha a jövő értelmiségével sikerül megértetni mindezt, akkor nyert ügyünk van ? olvasható a MEFS állásfoglalásában.

A szeptember 20-án indult kampányt a Magyar Vívó Szövetség is támogatta. A kampány a budapesti helyszíneken kívül roadshow keretében vidéki egyetemekre is eljutott, a programsorozat utolsó állomása a Budapesti Gazdasági Egyetem volt. A kampány során több mint 106 ezer emberhez jutott el az üzenet, közel kétszázan fotózkodtak Andrással, vagyis a Belefér-kaput választották és töltötték fel a képeket az Egyetemi sport Facebook-oldalra, melyet 185-ször osztottak meg és közel félezer reakciót váltott ki a poszt. Idén ez volt a legkomplexebb és legeredményesebb, a szabadidősportot és a rendszeres testmozgást népszerűsítő kampánya a MEFS-nek.

Szatmári András az előttünk álló hétvégén Algírban lép pástra. ? Hosszú versenymentes időszak után indulok ismét Világkupán. A felkészülésem jól sikerült, és nagyon várom, hogy versenyezhessek. Az algíri állomás sokat el fog árulni az állapotomról, aztán keményen edzünk tovább, hiszen jövő tavasszal már olimpiai kvalifikációs Világkupák következnek ? nyilatkozta Szatmári András.

Szóljon hozzá!