ZETApress

hírportál

Tivadar legyőzte Remy-t

Hazánkba látogatott a háromszoros K1 világbajnok, Remy Bonjasky. A harcos legenda lesz az idei TEK Gála díszvendége, de még mielőtt érkezésének hivatalos részét teljesítette volna, egy gokartversenyen mérte össze tudását Kunkli Tivadarral, sőt, még egy rögtönzött edzést is tartott Koncz Attilának.

Remy Bonjasky neve biztosan sokak számára ismerősen cseng. Az egykor elképesztő repülő rúgásairól híressé vált kickbox világbajnok, habár tavaly végérvényesen visszavonult a versenyzéstől, még mindig nagy tiszteletnek örvend, így nem meglepő, hogy ő lesz a díszvendég az idei TEK Gálán. A hivatalos program részeként Bonjasky a TEK-nek tart edzést ma kora délután, illetve az esti órákban a Parlamentet is meglátogatja, holnap pedig a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémián mutat pár fogást az ifjú növendékeknek.

Mielőtt azonban a hivatalos programsorozat megkezdődött volna, a ?Flying Gentleman? a miskolctapolcai Avalon Parkba látogatott, ahol négy-keréken is kipróbálta magát ? a HELL Kart & Event Centerben állt a rajtrácshoz Kunkli Tivadar és a HELL Racing Team K1 harcosa, Koncz Attila ellen. A gokart futamot persze a quados múlttal is rendelkező Kunkli nyerte, de a holland vendég így is remekül szórakozott. Sőt! Olyan hamar összebarátkozott a K1 Európa-bajnok Koncz Attilával, hogy egy rögtönzött edzést is tartott neki, ahol hasznos táncsokkal is ellátta az ifjú harcost.

Remy Bonjasky Avalon Parkban tett látogatásáról készült felvételei mellett személyesen is találkozhatunk a világbajnokkal 17-én szombaton a BOK Csarnokban, a TEK Gála keretein belül, míg Koncz Attila Romániában küzd a profi bajnoki övért. Erről idekattintva olvashatunk. Azt gondolnánk, egy 192 centi magas küzdősport legenda nem könnyen nyit a nyilvánosság felé, Bonjasky azonban megcáfolta ezt az előítéletet, és az est folyamán végig kedves és kommunikatív volt, így egy rövid interjúban is válaszolt a HELL ENERGY kérdéseire.

? Járt már korábban is Magyarországon?

R.B: Persze, többször is, körülbelül 8-10 alkalommal, és mindig nagyon jól érzem itt magam. Szerintem ez egy nagyszerű ország, szeretek ide visszatérni.

? Hogy tetszett a gokartozás Kunkli és Koncz ellen?

R.B: Nagyon élveztem. Szoktam a fiaimmal gokartozni, de most először versenyeztem este, sötétben, ettől még izgalmasabb volt, szóval imádtam.

? Tavaly bejelentette, hogy végleg visszavonul. Hogyan telnek azóta a napjai?

R.B: Azóta nyugodtabb vagyok, de ugyanakkor rendkívül elfoglalt. Talán még elfoglaltabb, mint amikor harcoltam. Több különböző vállalkozásom van szerte a világon, ezen kívül motivációs beszédeket tartok, 2010-ben megnyitottam a Bonjasky Academyt, ami azóta franchise lett, és még sorolhatnám, mi mindennel foglalkozok.

? Szóval amolyan ?business man? lett?!

R.B: A feleségem intézi az üzleti ügyeket, én csak az arcom adom hozzá. (nevet)

? Hiányzik Önnek a versenyzés?

R.B: Őszintén szólva nem igazán hiányzik a küzdősportokban való versenyzés. Mivel jó néhány harcost edzek és menedzselek ? akik már elég közel járnak ahhoz a szinthez, amin annak idején én is voltam ? és ott vagyok mellettük, amikor a ringben állnak, így még megvan az életemben az a nyomás, az az izgalom, amit küzdelem előtt érez az ember, hiszen azt akarom, hogy győzzenek. Sőt, talán ilyenkor még idegesebb vagyok, mint ők. Amikor én álltam a ringben, meghozhattam a döntést, hogy megnyerem, vagy elveszítem a meccset, megteszem-e azokat a dolgokat, amiket az edzőim mondtak. Most azonban, amikor ők vannak a szorítóban, én kiabálhatok, csinálhatok, amit akarok, de nincs befolyásom afelett, ami a ringben történik.

? Mi a fő elv, amire tanítja a harcosait a Bonjasky Academy-n?

R.B: Meg akarom nekik tanítani mindazt, amit megtapasztaltam az évek során. Voltam a csúcson, és voltam lent is, de visszatértem, és fontos, hogy megtanulják, hogy soha nem szabad feladni. Kell, hogy legyen egy céljuk, amit el szeretnének érni, és soha ne tegyenek le róla. Ha bajnokok akarnak lenni, legyenek bajnokok, de nem mindegyikük akar az lenni. Viszont a magánéletben is kell, hogy legyenek másfajta törekvéseik, például egy cég vezetői, vagy festők akarnak lenni ? mindegy mi a cél, csak soha ne adják fel, és akkor sikeresek lesznek.

Szóljon hozzá!