ZETApress

hírportál

Újabb kazah hokisiker

Újabb kazah győzelemA kazah jégkorong-válogatott 5:3-ra (2:0, 2:2, 1:1) legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát tegnap este a Tüskecsarnokban, így két forduló után is 100%-os a budapesti Négy Nemzet Tornán.

Kiegyenlített játékkal indult a csütörtöki mérkőzés, majd a kazahok első emberelőnyüket kihasználva vezetést szereztek. Ettől lendületbe jöttek, és bő fél perccel később újra betaláltak. A II. harmadban a dél-koreai csapat emberelőnyből zárkózott ugyan (2:1), ám a magabiztosságából mit sem vesztő kazah válogatott egy perc leforgása alatt kétszer is villant. A mérkőzés felénél újra szépítettek kelet-ázsiaiak, így a második szünetre is kétgólos különbséggel vonulhattak a csapatok.

A záró harmad közepéhez közeledve egy kettős hátrányt kivédekeztek ugyan a kazahok, ám öt a négy ellen ismét eredményesek tudtak lenni a dél-koreaiak. Ezt követően is nagy nyomást helyeztek az ellenfél kapujára, ám egyenlíteni nem tudtak, a kazah csapat viszont fórból eldöntötte az összecsapást. A kazahok szerdán a magyarok 3:1-es legyőzésével, a dél-koreaiak aznap az A-csoportos olaszoktól elszenvedett 5:2-es vereséggel kezdték a felkészülési tornát. Az állás: 1. Kazahsztán 6 pont/2 mérkőzés, 2. Olaszország 3/1, 3. Magyarország 0/1 (1:3), 4. Koreai Köztársaság 0/2 (5:10).

Szóljon hozzá!