ZETApress

hírportál

Vereség a nyitányon

Magas labdaA férfi jégkorong-válogatottunk vereséggel kezdte szereplését az újbudai Négy Nemzet Tornáján, mivel a tegnapi nyitómérkőzésen 3:1-re (0:0, 3:0, 0:1) kikaptunk a kazah együttestől a Tüskecsarnokban. Egyetlen gólunkat Szirányi szerezte az 52. percben. Az előzményekről idekattintva olvashatunk.

Az örök-mérleg sem a mellettünk szólt, hiszen az ezt megelőző 11 összecsapásunkból mindössze egyszer győztük le a kazahokat, akik az áprilisi budapesti vb-n 3:0-ra nyertek ellenünk. Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese kezdte aktívabban a mérkőzést, lassan melegedett bele az összecsapásba a jövő évi vb-n is rivális kazah válogatott, amely tartalékos, az otthoni bajnokságban szereplő játékosokra épülő kerettel érkezett Budapestre.

Az I. harmad közepén egy emberelőny hozta meg a kazahok játékkedvét, akik a folytatásban többször is veszélyeztették Bálizs Bence kapuját, ám gól nem esett az első szünetig. A II. húsz perc viszont kazah találattal indult, alig fél perc elteltével került előnybe az ellenfél, három perccel később pedig már 3:0-ra vezetett. Tolvanen időt kért, ezután mindkét fél a támadásra fektette a hangsúlyt, és sorra dolgozta ki a lehetőségeit.

A záró felvonás elején sok volt a hiba, majd magyar gólt is láthatott a Tüskecsarnokban helyet foglaló 960 néző: a kapu előtt felpörgő korongra Szirányi Bence érkezett remek ütemben, és a kazah kapus mellett a kapu bal oldalába lőtt. Újabb találat már nem esett ? noha a magyarok kapuslehozattal is kísérleteztek az utolsó percekben ?, így 2013 áprilisa óta továbbra sem tudja legyőzni a kazahokat nemzeti együttesünk.

A felkészülési tornán a szintén vb-ellenfél dél-koreaiak, valamint az A-csoportos olaszok szerepelnek még. Tegnap este Olaszország 5:2-re (2:1, 1:1, 2:0) verte Dél-Koreát, ma 19:30-tól a Koreai Köztársaság?Kazahsztán összecsapásra kerül sor. A magyar válogatott az asztanai divízió I/A vb-re készül, melyen 2019. április 29-e és május 5-e között a házigazda kazahok és a dél-koreaiak mellett a szlovén, a fehérorosz és a litván csapat lesz az ellenfelünk. Az 1-2. helyezett szerepelhet majd a 2020-as svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Szóljon hozzá!