ZETApress

hírportál

Gyöngyösi képernyő

Konkoly Csaba gyöngyösi vezetőedzőTavaly csak az utolsó fordulóban biztosította bennmaradását a Gyöngyös férfi kézilabdacsapata. Az idei NB I-es pontvadászatban nyolc mérkőzésen van túl az együttes, ezeken kilenc pontot gyűjtött és jelenleg a táblázat 5. helyén áll.

? Sokak szerint várakozás felett teljesítettek eddig. Ön is így látja? ? kérdezte szombaton Takács Gábor a Népligetben Konkoly Csaba gyöngyösi vezetőedzőtől, miután csapata 34:21-re kikapott a Fraditól.

K.CS: Nem gondolom, hogy extrát nyújtottunk a korábbi meccseinken. Annak örülök, hogy a kötelező győzelmeket hoztuk. Füreden és Csurgón pedig jó meccseken maradtunk alul, mindkét vereség vállalható. Viszont az FTC ellen sokkal szorosabb meccsre számítottam. Szerencsére jól sikerültek a nyári igazolásaink.

? A gyöngyösi együttesre a televízió is felfigyelt. Októberben közvetítették a balatonfüredi mérkőzésüket, a közeljövőben pedig három bajnokijuk is képernyőre kerül.

K.CS: Igen, ezáltal ismertebbek lehetünk. A Tatabánya, a Szeged és a Mezőkövesd elleni meccseinket közvetíti majd az M4 Sport.

? Városukban a férfi kézilabdacsapat jelenti a minőségi sportot. Mennyire népszerűek?

K.CS: Nem panaszkodom. Hazai meccseinken szépszámú szurkolósereg biztat bennünket. Néhány tucat fanatikus pedig elkísér bennünket idegenbe is.

? Ön korábban női együtteseknél dolgozott többek között Győrött és a németországi Metzingenben.

K.CS: 2007 és 2011 között nagyon szép négy évet töltöttem az ETO-nál. Négyszer nyertünk bajnokságot, négyszer jutottunk be a Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé. Viszont fájó emlék marad a 2009-es BL-döntő, amelyet egyetlen góllal veszítettünk el a dán Viborggal szemben. A Metzingennel 2016-ban EHF Kupa finálét játszottunk, de a Dunaújváros jobbnak bizonyult nálunk.

Szóljon hozzá!