ZETApress

hírportál

Tegnap sem értünk érem-közelbe

Ligeti Dániel a vigaszágonÖt szabadfogású birkózónk is szőnyegre lépett vasárnap a budapesti vb-n, de valamennyien vereséget szenvedtek. Sikerült kiszurkolnunk Petriasvilinek a döntőbe jutást, de Ligeti kikapott a vigaszágon az orosz Anzor Hizrijevtől.

? Lent sajnos nem működött a védekezésem, de fent sem volt az igazi. Mérges vagyok magamra, mert kaptam egy esélyt a vigaszágon, de nem éltem vele. Nem érzem úgy, hogy gond lett volna a felkészülésemmel, mégis fáradtnak éreztem magam, nem tudom az okát. Nagyon köszönöm a szurkolóknak a támogatást! ? mondta a 125 kg-s Ligeti Dániel.

? Sokkal tapasztaltabb riválissal birkóztam, aki ellen mindent megpróbáltam, kihoztam magamból, amit tudtam. Az edzőm, Tibi bá? minden világversenyemre elkísér, most is próbált folyamatosan segíteni. Nagyon jó érzés volt idehaza versenyezni, a szüleim is ott voltak a csarnokban! ? mondta az 57 kg-s Farkas Rajmund.

? Az a helyzet, hogy bár örültem, hogy ilyen rangos világversenyen indulhattam, emiatt egy kicsit talán túlságosan is izgultam. Klasszis ellenféltől kaptam ki, emiatt nem kell szégyenkeznem! ? mondta a 65 kg-s Asarin Roman, aki ma a vigaszágon a koreai Seungchul Lee-vel birkózhat.

? A világbajnoki ezüstérmessel birkóztam, nem volt egy könnyű ellenfél. Nem voltam elég ügyes ahhoz, hogy nyerni tudjak. Ott volt a lelátón a családom, akik előtt hatalmas élmény volt versenyezni. Ami a vetélytársamat illeti, jól mozgott, visszaverte minden támadásomat, ez lett a vége ? mondta a 79 kg-s Nagy Mihály.

? Büszke vagyok, hogy 35 évesen itt lehetek egy világbajnokságon! Ez most egy kellemetlen mérkőzés volt, de annyit azért hozzátennék, hogy a súlyom 89 kilogramm alatt van, míg a moldáv 97 kilóról fogyott vissza, ez elég jelentős különbség. Bele kell fogynom az eggyel lejjebbi kategóriába, ahol több esélyem lehet a jó szereplésre ? mondta a 92 kg-s Hatos Gábor.

Szóljon hozzá!