ZETApress

hírportál

Tassi Atti újra a dobogó tetején

Küzdelmes versenyhétvégére számítottak a TCR Europe rajongói, és meg is kapták! Az élmezőnyben kialakult szoros pontállás miatt mindenki a legjobb formáját akarta hozni a tegnapi első futamon, a fiatal magyar versenyzőnek, Tassi Attilának sikerült is: megszerezte az első helyet ? tudatta Tóth Liliána junior PR menedzser.

Tassi már a szabadedzéseken is nagyon jól szerepelt, az első körben 4. helyen, a másodikban az élen végzett. A szombati első időmérő kicsit nehezebben indult, itt csak a 8. helyet sikerült megcsípnie a fiatal versenyzőnek, de a második időmérő hajrája váratlan fordulatot hozott és a HELL ENERGY Racing Team with KCMG versenyzője TCR pályafutása során először megszerezte a pole pozíciót, így a késő délutáni első futamon az élről rajtolhatott.

Pattanásig feszültek az idegek az első futam előtt, hiszen kiélezett helyzet alakult ki az élbolyban a pontverseny tekintetében, így többek számára nagy tétje van a mai és a holnapi futamok eredményének. A rajt után már az első körben belengették a sárga zászlót. Miután levonult a Safety Car, újabb harcok indultak meg a pályán, viszont Tassinak sikerült szépen meglógni a mezőnytől, végül ? a szezonban második alkalommal ? a dobogó legfelső fokára állhatott, így jelenleg a pontversenyben 3. helyen áll.

? A hét elején még nem is mertem álmodni róla, hogy ilyen jó hétvégénk lesz, mivel elég sokan versenyzünk most, és nagyon erős nevek csatlakoztak a mezőnyhöz. Persze bíztam benne, hogy a legjobb formámat tudom hozni, nagyon örülök, hogy így is lett. Jól megy az autó, érzem a pályát, és nagyon boldog vagyok, hogy meg tudtam szerezni a pole pozíciót az időmérőn, és még jobban annak, hogy meg is tudtam tartani azt, és megnyertem az első futamot ? mondta Tassi a verseny után.

Josh Files, Tassi csapattársa is szépen szerepelt az időmérőn ? második helyről indult az első futamon, azonban a 8. körben összetűzésbe keveredett az őt követő Borkoviccsal, aki megelőzte, majd újabb versenyzők utasították maguk mögé, végül megállt az autója és feladni kényszerült a versenyt.

Szóljon hozzá!