ZETApress

hírportál

Utolsó simítások a birkózó vb-n

Bacsa Péter ügyvezetőMár több külföldi delegáció megérkezett a budapesti birkózó-világbajnokságra. A szervező bizottság az utolsó simításokat végzi, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnöke, Nenad Lalovic pedig kedden érkezik Budapestre ? tudatta dr. Világi Péter, a világbajnokság sajtófőnöke.

Lassan minden a helyére kerül, célegyenesbe fordulnak a 2018-as birkózó-világbajnokságot előkészítő munkálatok. Minden idők legnagyobb birkózó-világbajnoksága hamarosan kezdetét veszi. ? Több delegáció már napok óta Budapesten, illetve Tatán tartózkodik, százan vesznek részt abban a felzárkóztató programban, amelyet a nemzetközi szövetség azért indított el, hogy a sportág szempontjából fejlődő országokban minél népszerűbbé tegye a birkózást ? mondta Bacsa Péter, a magyar szövetség ügyvezető alelnöke.

A sportvezető hozzátette: 114 országból érkeznek Budapestre versenyzők és sportdiplomaták. ? Kedden érkezik Nenad Lalovic, a nemzetközi szövetség elnöke, 19-én pedig Budapest ad otthont az UWW Kongresszusnak ? sorolta a Szervező Bizottság ügyvezetője. Minden idők legnagyobb birkózó-világbajnoksága október 20-án szombaton kezdődik és 28-án vasárnapig tart. A Papp László Sportarénában megrendezendő vb a szabadfogásúakkal kezdődik, majd a nők következnek, végül a kötöttfogásúakkal zárul a program.

Szóljon hozzá!