ZETApress

hírportál

Újabb magyar táncos siker!

Silvestri és VáradiVilágbajnoki döntőt táncolt a magyar bajnok. Ostravában rendezték meg a latin-táncok világbajnokságát, ahol az Andrea Silvestri – Váradi Martina duó a 88 párost felvonultató mezőnyben bejutott a fináléba és végül a 6. helyen zárt – tudatta Bányász Árpád, NVESZ sajtó.

A világbajnoki aranyérmet az orosz Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno kettős szerezte meg. A táncsportban legutóbb az újbudai Rock and Magic Sportegyesület The Szupergirls csapata vb-aranyat szerzett a felnőtt női nagyformációs világbajnokságon. Az Andrea Silvestri – Váradi Martina kettős eredményes évet zár, hiszen a világbajnokságon kívül az idei Európa-bajnokságon is a döntőig jutott. A Debrecenben megrendezett kontinensbajnokságon májusban az 5. helyen végeztek, a több ezer párost nyilvántartó világranglistán pedig a 6. helyet foglalják el.

A vb-mezőnyben volt még egy magyar páros: Hidi Balázs – Kis Violetta a 30. helyen zárt. Eredmények: 1. Armen Tsaturyan – Svetlana Gudyno (Oroszország), 2. Marius-Andrei Balan – Khrystyna Moshenska (Németország), 3. Timur Imametdinov – Nina Bezzubova (Németország), 4. Andrey Gusev – Vera Bondareva (Oroszország), 5. Charles-Guillaume Schmitt – Elena Salikhova (Franciaország), 6. Andrea Silvestri – Váradi Martina (Magyarország) … 30. Hidi Balázs – Kis Violetta (Magyarország).

Szóljon hozzá!