ZETApress

hírportál

Sikereink a Darts Eb-n

Darts-trófeákLakatos Gergely Európa-bajnok lett dartsban. Egy arany- és egy bronzérmet nyertek a magyar dartsosok az olaszországi Caorléban megrendezett soft Európa-bajnokságon. Az utánpótlás korosztályban Lakatos Gergely a fiúknál Európa-bajnoki címet nyert, míg a lányoknál Czipó Vivien a dobogó 3. fokára állhatott fel ? tudatta Bányász Árpád.

A magyar utánpótlás sportolók sikereit hozta a European Dart Union kontinensbajnokság. Lakatos Gergely az U18-as kategóriában szenzációs játékkal, a főágról vereség nélkül bizonyította, hogy jelenleg ő a legjobb ifjúsági versenyző a földrészen. Czipó Vivien szintén az U18-as korosztályban szerzett érmet. A tavalyi Európa-bajnoknak a címvédés ugyan nem sikerült, de így is egy csodálatos bronzéremmel zárta a versenyt.

Az U18-as csapatunk az 5. helyen zárta a soft Eb-t, akárcsak a felnőttek között a magyar női együttes. A férfi felnőtt csapat a 7. helyen végzett. A Czipó Vivien ? Kovács Patrik vegyes páros szintén egy 5. hellyel tért haza. A dartsban két szakágat különböztetnek meg, a tábla és a nyilak anyagától függően. Steel dartsnak nevezik azt a játékot, amikor fémhegyű nyíllal dobnak, soft dartsnak pedig azt, amikor a játékosok automata gépekre játszanak műanyag hegyű nyilakkal.

Szóljon hozzá!