ZETApress

hírportál

Pastor drukkol a pólósoknak

Juan Carlos PastorA listavezető Szeged 35:22 (17:12) arányban nyert a Ferencváros vendégeként a férfi kézilabda NB I tegnapi összecsapásán. A fővárosi együttes a 20. percig tudta tartani a lépést a Szegeddel. A találkozó legeredményesebb játékosa a ferencvárosi Bujdosó Bendegúz lett 6 találattal.

? Májusban megtörték a Veszprém 11 éves bajnoki sikersorozatát és megszerezték a klub történetének harmadik bajnoki aranyérmét. Elvárás a csapattal szemben a címvédés? ? kérdezte Takács Gábor Juan Carlos Pastort, a hazaiak spanyol vezetőedzőjét a mérkőzés után.

JPC: A Veszprém továbbra is a legnagyobb ellenfelünk itthon. Természetesen újra bajnokok akarunk lenni, sőt szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát is. Egyik sem lesz könnyű.

? Vasárnap hazai pályán 30:28 (11:12) arányú győzelmet arattak a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában a Nantes ellen, amely tavaly ebben a sorozatban ezüstérmes volt. A Szeged 2014-ben megnyerte az EHF Kupát, a BL-ben pedig korábban háromszor is bejutott a negyeddöntőbe. Ezek után nyilván csak a Final Four lehet a cél.

JCP: Nyolc-tíz csapat alkotja a közvetlen európai élmezőnyt, többek között a Barcelona, a Szkopje, a Kiel, a Paris St. Germain, a Veszprém és szerencsére a Szeged is ebbe e körbe tartozik. Óriási siker lenne, ha ott lennénk a négyes döntőben. Ehhez tavasszal kell csúcsformában lennünk. Azt azért hozzáteszem, hogy nem tekintünk ennyire előre. Mindig a soron következő meccsre készülünk.

? Újszegeden a sportcsarnok közvetlen szomszédságában található az uszoda. A szegedi vízilabdázók sok sikert értek el a múltban, 2009-ben elhódították a LEN Kupát is. Jelenleg azonban csak a másodosztályban szerepelnek. Milyen a kézilabdások viszonya a pólósokkal?

JCP: Amikor tehetjük, kijárunk egymás meccseire, de természetesen a sűrű versenyprogramunk ennek bizonyos határt szab. Természetesen nagyon szurkolok a vízilabdacsapatnak, remélem, hogy minél hamarabb ismét az OB I-ben szerepel majd.

Szóljon hozzá!