ZETApress

hírportál

Rektor a bakon

Sótonyi Péter a fogatonAz Állatorvostudományi Egyetem rektora fogathajtó lesz ? tudtuk meg Bányász Árpádtól. Dr. Sótonyi Péter fogathajtásban indul az V. Országos Állatorvos ? Agrár Sportnap és Családi Hétvégén. A rektor úr elmondta, hogy az állatorvoslás, az agrárium és a sport nagyon is közel állnak egymáshoz.

? Az ezen a területen dolgozóknak jó erőnlétre van szüksége, és ezt a hallgatóinkban is tudatosítjuk. Az egyetem hallgatói egyébként szép számban vannak rendszerint jelen a tatai sportnapon, ez most is így lesz ? mondta az Állatorvostudományi Egyetem rektora, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke. ? A több sportág közül Tatán én a fogathajtásban indulok. Kötődöm a lovakhoz, a Magyar Lovassport Szövetség alelnökeként segítem ezeket a sportágakat, díjugrató voltam, és gyakorlatilag a lovak miatt lettem állatorvos is ? fogalmazott dr. Sótonyi Péter.

Az V. Országos Állatorvos ? Agrár Sportnap és Családi Hétvégét szeptember 22-én szombaton rendezik meg Tatán, ahol az indulók asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban streetballban és teniszben mérhetik össze a tudásukat. Bővebb információk idekattintva olvashatók.

Fővédnök: dr. Sótonyi Péter rektor, Állatorvostudományi Egyetem. Védnökök: dr. Bognár Lajos országos főállatorvos; dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke; dr. Magyar Zoltán állatorvos, kétszeres olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója; Győrffy Balázs országos elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara; Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke; Michl József, Tata város polgármestere. A rendezvény nagykövete: dr. Hargitay András állatorvos, világ- és Európa-bajnok úszó.

Szóljon hozzá!