ZETApress

hírportál

Magabiztosan nyertek a Fradi-lányok

FTC-csapatképTegnap délután az FTC női kézisei az Alba Fehérvárt fogadták a Népligetben. Ezer néző előtt a remek hangulatú meccsen végig vezetve 16:9-es félidő után 30:19-re nyertek Elek Gábor tanítványai az Elek Gyula Arénában a K&H Női Kézilabda Liga 3. fordulójában ? tudtuk meg Takács Gábortól.

Repülőrajtot vett a Fradi, a 10. percben már 6:0-ra vezetett. A vendégek időt kértek és fel is zárkóztak 6:3-ra. Azért a zöld-fehérek ezután is uralták a mérkőzést, a 22. percben 11:6-os hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Kovacsics és Pena többször is látványos megoldásokkal szórakoztatta a közönséget. Szünetben 16:9-re vezetett a népligeti alakulat.

Fordulás után Bíró Blanka hetest és ziccereket is védett az FTC kapujában, a 39. percben már tíz volt közte: 20:10. A fehérváriaknál Sztankovics Réka teljesítménye emelkedett ki. A szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek, a zöld-fehéreknél elsősorban Háfra Noémi és Schatzl Nadine hálálta meg a lelkes buzdítást, elegáns gólokat lőttek. A 43. percben 23:11, az 55-ben pedig 27:16 volt a ferencvárosiak javára. A végeredmény aztán 30:19 lett.

Edzői nyilatkozatok

? Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, magabiztosan, ami azért rányomta a játékra a bélyegét. A Fehérvár egy kis ideig visszajött a meccsbe, de az első félidő vége megint nekünk sikerült jobban. A második játékrészben az volt a célunk, hogy a védekezésünk feszes maradjon, ezzel továbbra is elégedett vagyok. A támadójátékunkon még mindig van mit fejleszteni, elsősorban a sebességen ? értékelt Elek Gábor a mérkőzés után.

? A Ferencváros ismét megmutatta, hogy más szintet képvisel. Megilletődve kezdtük a játékot, bár igazából nem volt semmiféle teher a csapatunkon, hiszen az FTC pályáján tisztában voltunk a realitással, viszont azt elvártam, hogy magabiztosabb, erőteljesebb, dinamikusabb játékot játsszunk. A meccs egy-egy szakaszában elégedett voltam a csapattal, támadásban és védekezésben is voltak jó perceink, amikor talán egy kicsit megnehezítettük a Ferencváros dolgát ? mondta el Deli Rita a találkozó után.

Szóljon hozzá!