ZETApress

hírportál

Szöges cipő kizárva!

brutálATOM 2018Brutális versenyre készülnek Pakson! Szeptember 15-én szombaton lesz ugyanis a 6. brutálATOM viadal. A terepakadályfutó-versenyen a 8+ kilométeres távon országos bajnokságot rendeznek ? tudtuk meg Scheffer István fő-szervezőtől.

? Egyre népszerűbb a versenyünk, amelynek külön rangot ad az, hogy az egyik távon országos bajnoki futamot is rendezünk. Ráadásul itt már a nemzetközi szövetség döntése értelmében világversenyekre kvalifikáló pontokat is lehet szerezni ? nyilatkozta pályaépítés közben Scheffer István. ? Aki rajthoz áll valamelyik távon, vizes, sáros, poros, valamint emberpróbáló akadályokra számíthat és arra, hogy nem húzhat szöges cipőt! ? áll a szervezők közleményében.

A terepakadályfutás

Az Obstacle Course Racing (OCR) olyan sport, amelyben a versenyzőnek futás közben akadályokat kell leküzdeniük. Az akadályok lehetnek különböző építettek és természetesek. A futóversenyeken gyakran összekeverik a nyomvonalakon lévő akadályokat, törekedve arra, hogy a futásból kialakult sebességet és lendületet megtörjék. Az épített vagy természeti akadályok a versenyző szellemi és fizikai képességét kifejezetten megterheli. Az akadályok magukban foglalják az akadályok mászását, nehéz tárgyak mozgatását, saját testsúly mozgatását, és a vizes akadály leküzdését.

Szóljon hozzá!