ZETApress

hírportál

Megruházták birkózóinkat

A birkózók átvették a vb-felszerelést! Felöltöztették a birkózókat! A hazai rendezésű világbajnokságra készülő válogatottból a női keret és a kötöttfogású férficsapat átvette a vb-felszerelést a Körcsarnokban ? tudatta dr. Világi Péter, a világbajnokság sajtófőnöke.

Az eseményen közös csapatfotózást is tartottak, ahol jelen volt többek között Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke. A mindhárom szakág legjobbjait felvonultató birkózó-világbajnokságot október 20-a szombat és 28-a vasárnap között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában.

? Úgy gondolom, hogy a Bacsa Péter vezette szervező bizottság kimagasló munkát végez, és a Nemzetközi Birkózó Szövetség elnöke által elvárt szintű világbajnokság elé nézünk. Nenad Lalovics ugyanis korábban abbéli kívánalmának adott hangot, hogy rendezzük meg a sportág eddigi legjobb világbajnokságát ? mondta sportvezető, aki kiemelte, a sportszakmai szervezésen túl nagyon komoly kulturális-turisztikai tervezés előzi meg a vb-t.

Sastin Marianna, a legutóbb, 2013-as budapesti vb aranyérmese elmondta: elegáns, kényelmes ruhákat vehettek át. ? Mind a férfi-, mind a női kollekció gyönyörű. Az ilyen események érzékeltetik, hogy nem vagyunk már messze a világbajnokság kezdetétől, úgy gondolom, hogy a felkészülési tervnek megfelelő állapotban vagyok ? nyilatkozta a 62 kg-s versenyzőnő.

Szóljon hozzá!