ZETApress

hírportál

III. BUG szombaton

III. Budapest Urban GamesKözel kétezer résztvevőt várnak a szervezők szombaton az Utcalimpiának is nevezett Budapest Urban Games-re, a III. BUG-ra ? tudtuk meg délelőtt a Klauzál téri sajtótájékoztatón. A szeptember 1-jei eseményeken a részvétel ingyenes, de honlapjukon előzetes regisztrációhoz kötött!

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta, hogy Budapest Főváros Önkormányzata és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által támogatott, 2016-ban útjára indított rendhagyó sportesemény célja a városi sportolás népszerűsítése, a helyi sportközösségek támogatása és közösségteremtés. A főváros azért segíti a BUG életben tartását, fejlődését, mert a budapestiek szeretik az eseményt. Hozzátette: a BUG kifejezetten olyan sportágakat vonultat fel, amelyek városi környezetben végezhetők. ? Célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy vegyék igénybe a város sportra használható területeit, mert ezzel is javítják az életminőségüket! ? hangsúlyozta.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó ? aki már 3. alkalommal vesz részt az eseményen ? elmondta: 38 évvel ezelőtt itt rúgta az első góljait. A VII. kerület díszpolgára 1977-ben született és a Klauzál tér 7-ben töltötte gyerekkorát. Annak is örül, hogy a Nagy Sportág-választó és az Ötpróba Tokióba Mozgalom mellett a BUG-nak is az egyik arca lehet. ? Az én példám mutatja, hogy egy ilyen sportlétesítményekben nem túl gazdag városrészből is ki lehet emelkedni sportolóként! ? mondta a pólós, aki futni fog a BUG-on. Az eseményen ismert élsportolóként vesz részt Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok bokszoló, valamint a Duna átúszására nevezett Verrasztó Dávid és testvére: Evelyn, míg Hrutka János és Lisztes Krisztián kispályás fociban lépnek pályára.

A szervezők nevében Sticzay Péter arról beszélt, hogy az idén három helyszínen öt sportágban zajlanak majd az események. A Duna-átúszás 09-től 12 óráig tart, az 5 és 10 km-es Citadella-kör 12-kor rajtol, melyhez ezúttal a Magyar Öttusa Szövetség is csatlakozott az úgynevezett Laser?Run (lézeres lövészet és futás) számmal. A Klauzál téren 10 órakor kezdődnek a csapatsportágak, a streetball és a kispályás foci küzdelmei. A BUG önkéntesei és sportolói jóvoltából megújult, megszépült a grund, a pályára most festették fel a vonalakat. A hazai streetball közösség tagjai is kapnak egy 100 fős, felújított lelátót az újbudai Bikás parkban, amelyet Luke Embden angol graffiti művész díszít fel.

Szóljon hozzá!