ZETApress

hírportál

Kőbányai Tour de Hongrie

A maximumot hozták ki a lehetőségből a Kőbánya Cycling Team kerékpárosai. Színvonalas versenyben, erős nemzetközi mezőnyben szerepeltek a Kőbánya Cycling Team kiválóságai az idei Tour de Hongrie-n. A hat nap alatt egy dobogós hely mellett, kétszer szerezték meg a legjobb magyar versenyzőnek járó különdíjat.

Augusztus 14-e és 19-e között került sor hazánk legnagyobb kerékpárversenyére, a Tour de Hongrie-ra. A Magyar Körverseny történetében először követhették a nézők élő televíziós közvetítésen keresztül az eseményeket az M4 csatornán, valamint először volt látható napi egy órás összefoglaló az Eurosporton, öt földrész, összesen 195 országban! A Kőbánya Cycling Team kontinentális csapat mindezek fényében is kettőzött erővel küzdött, számos alkalommal mutatva magát. A hét fős csapatot magyar részről Lovassy Krisztián, Lóki Bence és Móricz Dániel, valamint a marokkói Ahmed Amine Galdoune, az olasz Alberto Marengo és Samuele Oliveto, illetve az ukrán Rostyslav Zhukovskyy tette teljessé.

Az első siófoki három és fél kilométeres Prológ végén Lóki Bence szerezte meg a legjobb magyar versenyzőnek járó fehér trikót. A technikás pályán a rossz idő volt a kerekesek legnagyobb ellenfele, azok jártak jobban, akik az elsők között indulhattak, hisz alig fél óra után óriási széllökésekkel érkezett a vihar, amely alaposan eláztatta a pályát. Lovassy Krisztián utolsóként indulva mindent beleadott, ám a körülmények nem tették lehetővé, hogy a legjobbak között zárhasson, teljesítményével csupán a szurkolók elismerését válthatta ki.

? Az egész évem arról szól, hogy amikor tudok, országúton versenyzem, közben pályán pedig mindig száz százalékot kell nyújtanom, hogy pontokat gyűjtsek a világkupa és az olimpia kvalifikációjához. Lehet, hogy ebbe kicsit belefáradtam, de nincs idő pihenni, végig kell nyomni a szezont, és megpróbálni kijönni a gödörből, amiben most vagyok. A Prológon kifejezetten jók voltak a lábaim, ám mivel utolsó rajtolóként, falevelekkel borított és vízben úszó pályán kellett teljesítenem az egyéni időfutamot, így kaptam harmincegy másodpercet a győztestől. Ha ez nincs, az első öt hely is megcélozható lett volna ? vélekedett a történtekről Lovassy Krisztián.

Az 1. szakaszon próbálta védeni a fehér mezt a csapat, a zalai emelkedők azonban rendesen megnehezítették a karaván dolgát, sajnos ezen a napon Lóki Bence számára véget is ért a verseny.

A 2. etapon Velence és Székesfehérvár között már leginkább a mezőnyhajrá lebegett a versenyzők szemei előtt. Ahmed Amine Galdoune 2016-ban szakaszt nyert a Magyar Körversenyen, mindamellett, hogy a pontverseny zöld trikóját is hazavihette. Ezúttal bombaerős riválisaival szemben be kellett érnie az ötödik hellyel.

A 3. szakasz hajdúszoboszlói befutóján az ukrán Bratascsuk hazaérésétől volt hangos, de szerencsére a Kőbánya Cycling Team is érdekelt volt az eredményhirdetésnél, Galdoune ezúttal harmadik lett, ezzel három Europe Tour pontot gyűjtve a csapat számára.

A 4. (király) szakasz Bükkszentkeresztre vezető útvonalán olimpikonunk Lovassy Krisztián próbálkozott többször is szökéssel, sajnos azonban nem engedték el. Az idei verseny legnehezebb emelkedőjén a darabjaira hulló főmezőnyben Alberto Marengo viszonylag jól tartotta magát, a második csoporttal célba érkezve.

Az 5. (záró) kazincbarcikai körözés alkalmával újfent a mezőnyhajrára koncentráltak a csapat kiválóságai. Samuele Oliveto bekerült a nap szökésébe, melyet csak röviddel a befutó előtt fogtak meg. Sajnos Galdoune az utolsó kanyarban a földre került, ám Móricz Dániel mentve a menthetőt az adott nap legjobb magyarjaként az előkelő nyolcadik helyet szerezte meg.

? Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A maximumot hozták ki a srácok a lehetőségeikből. Szerettük volna megnyerni az ötödik szakaszt, sajnos Amine kiváló pozícióban bukott. Színvonalas versenyt abszolváltunk, erős nemzetközi mezőnyben, mely a visszajelzések alapján hatalmasat lendíthet a hazai kerékpársport helyzetén. A hat nap alatt egy dobogós hely mellett, kétszer szereztük meg a legjobb magyar versenyzőnek járó adott napi különdíjat ? mondta a versenyt követően Stubán Ferenc csapatvezető.

A 2018-as Tour de Hongrie-t az olasz Manuel Belletti (Androni Giocattoli-Sidermec) nyerte, Alberto Marengo a 34., Ahmed Amine Galdoune az 59., Móricz Dániel a 69., Rostyslav Zhukovskyy a 95., míg Samuele Oliveto a 98. helyen zárt. A csapattal kapcsolatos további információk, érdekességek a Kőbánya Cycling Team hivatalos honlapján találhatók.

Szóljon hozzá!