ZETApress

hírportál

Szőnyi Ferenc Svájcba készül

Szőnyi Ferenc júniusban ismét történelmet írt ? megvédve tavalyi címét, az 54 éves komáromi világbajnok ismét lefutotta a The Hell Race 480 kilométeres távját a Himalájában. Szőnyinek azonban még ez sem volt elég ? augusztus végén újabb kihívással néz szembe egy ötszörös ultratriatlon versenyen ? tudatta Tóth Liliána junior PR menedzser.

Szőnyi Ferenc júniusban megvédte címét és idén is a világon egyedüliként teljesítette a Himalájában megrendezett The Hell Race futóverseny 480 kilométeres távját. A Racemachine becenevet méltán viselő ultratriatlon világbajnok ezzel megismételte tavalyi sikerét, sőt, még jobb időt is futott. Szőnyi a rekord futást ? ahogyan tavaly, úgy idén ? egy újabb elképesztő versennyel vezeti le. Augusztus 23-án rajtol ugyanis a Swiss Ultra, ahol Feri az egyik legnehezebb versenyen, az ötszörös ultratriatlon távon méretteti meg magát; azaz 19 kilométer úszás, 900 kilométer biciklizés és 211 kilométer futás, összesen 1130 kilométeres táv vár rá Svájcban. A verseny teljesítésére 153 óra áll rendelkezésre, melyre Szőnyin kívül mindössze öt bátor atléta jelentkezett.

? Felkészülésem egyik fontos eleme a heti három-négyszeri úszás, reggelenként 2,5 kilométer, habár az az úszás nem volt mindig a kedvenc elemem. 44 éves voltam, amikor épphogy csak megtanultam úszni, beneveztem életem első triatlon versenyére és rögtön egy dupla távú ironman úszótávjára, 7,6 kilométerre tettem kísérletet. Örök emlékként él szemeim előtt ahogy utolsóként kikászálódok a medencéből. Aki idősebb korban kezd el úszni, az valóban soha nem fog megtanulni tökéletesen, de ha az ember megfelelő affinitással bír és megfelelően progresszív, sokat lehet ezen javítani. Életem egyik legkatasztrofálisabb úszó élménye a Dupla Deca Ironman 76 kilométeres távjának teljesítése volt. De azt is meg tudtam csinálni, ezek után remélhetőleg nem okoz majd gondot a Swiss Ultra 19 kilométeres távja! ? mondta a Racemachine a verseny előtt. Feri egyébként tavaly elsőként ért célba Svájcban a tízszeres ironman távon, így remélhetőleg idén könnyedén sikerül neki teljesíteni az ötszörös távú versenyt.

Szóljon hozzá!