ZETApress

hírportál

Sportág-választás véradással

Szeptemberben jön a XXIII. Budapesti Nagy Sportág-választó. A tanévkezdéssel szinte minden családban felmerül a kérdés: milyen sportágat válasszunk a gyereknek? A válaszadáshoz, a sportág-választáshoz adhat hathatós segítséget az őszi újabb Nagy Sportág-választó ? tudtuk meg a szervezőktől.

A rendezvény lényege, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is az eseménynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a megjelenő sportágakat, tapasztalják meg az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát.

A szeptember 14-15-én 09-től 17 óráig rendezett eseményen több mint 100 sportág mutatkozik be, így mindenki kiválaszthatja a számára megfelelő mozgásformát. A Nagy Sportág-választó célja egyrészt segítséget nyújtani azok számára, akik mozogni vágynak, de még nem találták meg az igazit, vagyis az adottságaikhoz és igényeikhez illő sportágat, amely valóban rendszeres mozgásra ösztönözné őket. A másik cél a kevésbé ismert sportágak népszerűsítése ? különösen, hogy ezek között olyanok is szép számmal akadnak, amelyekben világszinten nagyszerű eredményekkel büszkélkedhetnek a magyarok.

Az esemény egyes helyszínein profik bemutatóit és nyílt edzéseket láthat majd a közönség, illetve a vállalkozó kedvűek belekóstolhatnak egy-egy számukra szimpatikus sportágba, edzők segítségével. Emellett lehetőség nyílik arra is, hogy a látogatók személyesen találkozzanak, és együtt sportoljanak ismert olimpikonokkal ? így pedig némi extra motivációra is szert tehetnek.

A Nagy Sportág-választó társadalmi felelősségvállalása részeként a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetével véradást szervez az eseményen, amire a lakossági véradókat, illetve a cégek által delegált véradókat is várják. Céges véradás szeptember 14-én pénteken 11-től 15 óráig, lakossági véradás szeptember 15-én szombaton 11-től 17 óráig a kőbányai Merkapt Sportközpontban, a Maglódi út 12/A-ban.

A rendezvény első, pénteki napjának délelőttjére a pedagógusok kíséretében érkező óvodai és iskolai csoportokat várják a szervezők, 14 órától azonban már mindenki számára nyitott a rendezvény, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé és a családoké. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni weboldalukon lehet, ahol minden információ megtalálható az eseményről.

A szervezők az óvodás korúaktól a nyugdíjasokig minden érdeklődőt szeretettel várnak, hiszen a sportot sosem lehet elég korán kezdeni ? és sosem késő újrakezdeni, esetleg belevágni egy egészségesebb életmód megvalósításába! A szeptember közepi esemény Facebook-oldalukon is nyomon követhető.

Szóljon hozzá!