ZETApress

hírportál

Végre nyert az Újpest

Elviszik a balhézótAz újonc Kisvárda ? amelyet Kondás Elemér vezetőedző két 4:0-s vereség miatti távozása óta Kocsis János megbízott edző és Révész Attila sportigazgató irányít ? harmadik vereségét szenvedte el. Az Újpest 2:0-s vereséggel kezdte, majd 2:2-es döntetlennel folytatta a bajnoki szezont, így először szerezte meg a 3 pontot 2029 néző előtt tegnap este a Megyeri úton.

Óriási újpesti mezőnyfölény vezette fel a találkozót a Szusza Ferenc Stadionban, de rengeteg hiba csúszott a hazaiak játékába, így Nwobodo villanásától eltekintve nem jelentettek veszélyt a kisvárdai kapura. A vendégek elsősorban a védekezésre koncentráltak, támadást nem tudtak vezetni. Fél óra elteltével aztán elaltatta magát az Újpest: perceken belül Hej és Vári előtt is gólhelyzet adódott, míg a két kisvárdai lehetőség között Novothny hagyott ki büntetőt a 35. percben. A szünet előtt rendezte sorait a házigazda ? Diallo fejese a lécről pattant vissza ?, de nem tudott gólt szerezni.

A 40. percben a kisvárdai kapu mögött ? a kisszámú kisvárdai szurkolók előtt ? a biztonságiak közelharcot vívtak egy nézővel, akit aztán az ÚFC kapu mögött ? az újpesti szurkolók mellett ? parkoló mentőautóhoz vittek/vezettek, mert önállóan nem akart menni. A részleteket nem mondta el a műsorközlő, csak mindenkit sportszerű szurkolásra buzdított.

Szakadó esőben folytatódott a játék, de az edzők egy szál ingben buzdították játékosaikat. A 66. percig újpesti irányítással a mezőnyben járt a labda, amikor Burekovic szögletét Diallo a kapuba fejelte. A lefújásig hátralévő időben az Újpest óvatosan futballozott, ritkán került helyzetbe, ellenben nagyon vigyázott az előnyére. A Kisvárda hiába játszhatott kisebb nyomás alatt, a hazai kapu előtt nem tudott zavart kelteni. Maradt az 1:0 (0:0), mellyel a 4 pontos ÚFC feljött a 7. helyre, az egyetlen 0 pontos Kisvárda pedig a 12. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón az elázott edzők megdicsérték saját csapatukat és kölcsönösen gratuláltak egymásnak, de az I. félidői balhéról most sem esett szó. Kérdésemre a sportigazgató elmondta, hogy több jelöltjük is van a vezetőedző személyére.

Szóljon hozzá!