ZETApress

hírportál

Horgász vb-t rendez Magyarország

HorgászokRangos világbajnokságot rendeznek a horgászok júniusban! A szegedi Maty-ér ad otthont a 28. Klubcsapat Világbajnokságnak, amelyen közel harminc ország legjobb klubcsapata indul ? tudatta Bányász Árpád, NVESZ Sajtó.

Kozári Miklós, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHSZ) alelnöke elmondta: várhatóan nagyon erős mezőny jön majd össze Szegeden, ahol a magyar együttes a pontszerzésben, vagy akár a dobogós helyezésben is reménykedhet.

? Bár nem a nemzeti válogatottak vesznek részt ezen a világbajnokságon, mégis itt lesz a versenyhorgászat krémje, mivel minden ország a legjobb klubcsapatával képviselteti magát. Ezekben a klubcsapatokban nagyon sok világ- és Európa-bajnok horgászik, így nagyon színvonalas verseny várható, hiszen a sportág világklasszisai teszik tiszteletüket Szegeden. A tavalyi évben győztes magyar klubcsapat ezen a pályán már megnyert egy rangos versenyt, így abban bízom, hogy az élmezőnyben végeznek, és a dobogós helyezés sem kizárt ? mondta Kozári Miklós. A 28. Klubcsapatok Horgász Világbajnokságát június 23-24-én szombat-vasárnap rendezik meg a Tisza-parti városban, ahol a magyar színeket a Hungarian Colmic Team képviseli.

Szóljon hozzá!