ZETApress

hírportál

Hármas OXXO-siker

Hármas siker a legendás német versenypályán: 3 futamgyőzelmet ünnepelhetett az OXXO Hungary Truck Racing Team pilótája a Nürburgringen! Egyszerre két versenyszériában is sikeres volt a hétvégén az OXXO Hungary Truck Racing Team versenyzője ? tudatta a Kótai Zsuzsa sajtóreferens.

Ryan Smith, Magyarország egyetlen kamionversenyző csapatának pilótája 3 futamot nyert a hétvégén Nürburgringen az angol kamion-bajnokság itt megrendezett futamában, és pontgyűjtő helyeken végzett a német versenypályán szintén ekkor zajló Kamion Európa-bajnokságban is!

Hatalmas, csaknem százezres tömeg látogatott el hétvégén a Nürburgringre, a németek legendás, zöld pokol névvel is illetett versenypályájára, hogy szemtanúja legyen az európai kamionsport krémjének vetélkedésére. A június 30-július 1-jei versenyhétvége évtizedek óta a legnagyobb kamionünnep a kontinensen, hiszen ezen a hétvégén egyszerre tartják a FIA ? Kamion Európa-bajnokság (ETRC) és a Trucks Mittelrhein Cup futamait. Utóbbi érdekessége, hogy az itt elért eredmény beleszámít az angol kamion-bajnokságba (BTRA).

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=u6HhkLs900k&t=1s[/youtube]

Ahogy az az idei szezonban már megszokott, a Nürburgring-i futamon is két magyar érdekeltségnek szurkolhatott a közönség: a német Tankpool24 színeiben versenyző Kiss Norbinak, és Magyarország egyetlen kamionversenyző csapatának, a kétszeres Eb-győztes, kétszeres angol-bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team-nek, amely a brit Ryan Smith-szel indult.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VZGoqW0XyPk&t=36s[/youtube]

Smith-nek, az OXXO pilótájának szinte szusszanásnyi ideje sem maradt pihenésre a hétvégén, mert egyaránt rajthoz állt mindkét versenyszériában. A FIA ? Kamion Európa-bajnokság (ETRC) négy futamából egyet technikai probléma miatt feladni kényszerült, hármat azonban pontszerző helyen zárt. A Trucks Mittelrhein Cup 4 futamából pedig hármat megnyert, ezzel magabiztosan megtartva első helyét az angol kamionbajnokságban (BTRA).

Szóljon hozzá!