ZETApress

hírportál

A legjobb evezős hetes

EvezősökHét tagú csapatok evezős versenyével folytatódott a tömegsport program a tiszaújvárosi 20. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét vasárnapi Inno-Comp Napján. A 20 egység kieséses rendszerű páros vetélkedéséből a Mi az arany vegyjele? fantázia nevet viselő fiatal együttes került ki végső győztesként.

A jubileumi sorozat második, Inno-Comp Napján 10 órakor gyújthatták meg a lángot a Bogratlon Bográcsfőző Fesztiválra benevezett csapatok tagjai. A Dísztó körül kialakított 40 főzőhelyen ebben az évben is különleges, sokoldalú és finom ételek készültek, alaposan megnehezítve ezzel a Babits László tokaji borász, Magos Zoltán, Jenei Tamás, Jenei Lóránt mesterszakácsok alkotta zsűri dolgát, akik folyamatosan látogatták a csapatokat, hogy a lehető legkorrektebb döntést tudják meghozni a végén. Az eredményhirdetésen először a Babits Pincészet Különdíja talált gazdára, akik pedig hazavihették, az Újvárosi Betyárok. A harmadik helyezett Marhapofák egy karton Babits-bort vihettek haza, a másodikként rangsorolt Vadasszonyok jutalma egy tízezer forintos Scarpa Étterem-utalvány volt. A Triatlon Nagyhét 2018 Bogratlon-bajnoka, egyben Arany-bogrács birtokosa a káposztás bárányt készítő Nagyiváni Betyárok együttese lett, akik még egy húszezer forintos Scarpa Étterem utalvánnyal is gazdagabbak lettek.

A belvárosi Dísztavon késő délelőtt vette kezdetét az elmúlt évek során sok-sok izgalmas csatát hozó evezősverseny, melynek résztvevői ezúttal is tombolaszelvényt kaptak a teljesítésért. A húsz, egyenként hét tagú evezős alakulatok páros csatákban igyekeztek mind előkelőbb helyre kerülni.

EvezősversenyA két ágról a Macsó Party Karbantartók (Danó Sándor, Domby Viktor, Zelki Zoltán, Poór Tibor, Nagy Lóránt, Szenczi Zoltán, Smicsek Tibor) és a Mi az arany vegyjele? (Macz János, Macz Benedek Szegi Zsombor, Szabó Ákos, Máté Kristóf, Kőszegi Ákos, Kőszegi Milán) elnevezésű társaságok harcolták ki a fináléban való indulás jogát. Az utóbbi egység a döntőben sem hibázott és nyert a rutinosabb, de picivel lassabb vetélytárssal szemben. A bronz-derbyt a a Lubie Cipki (Bónis Ádám, Kacsa János, Horváth Kornél, Puskás Árpád, Oláh Tamás, Sávolyi Álmos, Szilvási Péter) húzta be.

Az Inno-Comp házi-döntőt a cég két hajóegysége közül az Inno-Ken?s nyerte, megelőzve az Inno-Barbies alakulatot. Az első három helyezettnek Torma Péter, az Inno-Comp Kft. ügyvezetője adta át az érmeket és az energia visszapótlását szolgáló tortákat. A délután hátralevő részében, a MOL szurkolói sátorban a labdarúgó világbajnokság Spanyolország-Oroszország mérkőzését tekinthették meg a sportbarátok. A Kreaktív-pódiumon a Pace Makers, majd a Zenegép muzsikált, a nap főkoncertjét az Anna and the Barbies adta a Dísztér nagy pódiumán.

Futás az újabb tombolaszelvényekért

A Nagyhét hétfői Birla Carbon Hungary Napjának első hivatalos program-eleme 16 órától a labdarúgó világbajnokság aktuális mérkőzésének megtekintése lesz, a MOL szurkolói sátrában. 18 órakor rendezik meg az amatőr futóversenyt, melyre 17 órától a Hotel Civis Phőnix melletti nagy parkolóban díjmentesen lehet jelentkezni, rajt 18 órakor. A jövő hétvégi triatlon világkupa kerékpáros pályáján kijelölt 2 km teljesítése után minden célba érkező átveheti a tömegsport-események teljesítéséért járó tombolaszelvényt, mellyel részt vehet a július 8-i ajándéksorsoláson. A már hagyományos Tánc-est 18:30-kor kezdődik a nagyszínpadon, majd este 20 órától a labdarúgó világbajnokság esti mérkőzését lehet megtekinteni ? tudatta Szűcs István sajtóreferens. A szombati nyitónapról idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!