ZETApress

hírportál

Birkózó-vb októberben

Hegedüs CsabaNenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnöke már év elején jelezte, úgy szeretné, ha az októberi budapesti világbajnokság minden idők legjobbja lenne! Hegedüs Csaba, a magyar szövetség korábbi elnöke szerint erre minden esély meg is van ? tudatta dr. Világi Péter PR-vezető.

A 1972-es müncheni olimpián aranyérmes Hegedüs ? a Papp László Sportarénában sorra kerülő vb egyik nagykövete ? úgy látja: az elmúlt években, évtizedekben rendezett világversenyek kellő alapot adnak ahhoz, hogy kiemelkedő színvonalú világbajnokságnak adjon otthon a magyar főváros.

? Az elmúlt 20-30 évben nagyon sok korosztályos világversenyt rendezett a Magyar Birkózó Szövetség. Több világ- és Európa-bajnokságot láthatott a hazai közönség, a nemzetközi szövetség pedig minden egyes alkalommal elismerően értékelte a magyarok munkáját. Szellemi vonatkozásban tehát megvan az a tőke, amely egy újabb jó vb-t eredményezhet. Ráadásul a kormányzat kiemelten támogatja a hazai rendezésű eseményeket, úgyhogy minden adott arra, hogy októberben ismét egy színvonalas világbajnokságot láthassunk ? mondta Hegedüs Csaba.

A sportág legendás alakja arra is felhívta a figyelmet, hogy a Magyarországon rendezett világversenyeken rendre rekordlétszám volt, s most is várhatóan több mint száz ország legjobbjai jönnek majd Budapestre. A 100. magyar ötkarikás aranyat megszerző Hegedüs úgy látja, a jelenlegi válogatott lelkes birkózókból áll, akik közül külön is szorít a Lőrincz-testvéreknek, a háromszoros Eb-győztes, olimpiai és vb-ezüstérmes Tamásnak és öccsének, az Eb-győztes vb-harmadik, olimpiai ötödik Viktornak.

? Tamás és Viktor is világnagyságnak számít. Arra kérem a Jóistent, hogy minden úgy alakuljon esetükben, ahogy azt elképzelték, elképzeltük. Nagyon megérdemlik. Tudomásom szerint nem volt még olyan a sportág történetében, hogy két testvér otthon nyerjen világbajnokságot. Nagyon szorítok, hogy történelmet írjanak ? nyilatkozott Hegedüs Csaba. A 2018-as birkózó-világbajnokságot október 20-án szombattól 28-án vasárnapig a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg.

Szóljon hozzá!