ZETApress

hírportál

Tassi Attila újra dobogóra állhatott

Ismét versenyhétvége van a túraautó Európa-bajnokságban. Tassi Attila ezúttal Zandvoortban állt rajthoz a HELL ENERGY Racing Team with KCMG színeiben és maga mögé utasítva legnagyobb versenytársait, végigsöpört a pályán, hogy végül újra dobogóra állhasson ? tudatta Tóth Liliána junior PR menedzser.

Nehezen indult a 2018-as szezon Tassi Attila számára: az első futamon voltak gondok az autójával és még egy vírus okozta láz is megnehezítette a dolgát, így a versenyt a 6. helyen tudta befejezni. A zandvoorti futam sem indult zökkenőmentesen: mivel a WTCR és TCR Europe futamok felváltva zajlanak a hétvége során, az óriási érdeklődés miatt rengeteg néző látogatott el a holland versenypályára.

A feltorlódott tömeg hatalmas dugót okozott, így a versenyre tartó Tassi nem tudott haladni az autópályán, végül motoron érkezett a segítség, de még így is épphogy odaért az első szabadedzésre. Ez a kis affér csöppet sem zökkentette ki a fiatal tehetséget és már a szabadedzéseken is jól szerepelt. Az időmérőkön a 3. helyig jutott, így igen előnyös pozícióból rajtolhatott ma délután. A futam kezdete után az első helyről induló van Lagen már az első körben visszacsúszott a 4. helyre, így Tassi előre lépett egy helyet, majd a verseny alatt végig megtartva pozícióját végül a dobogó második fokára állhatott.

? Nagyon örülök, hogy végre megmutathattam, mit tudok. Úgy érzem, lassan sikerül az autó beállításait is hozzám igazítani és én is egyre jobban ráhangolódok a szezonra. Most, hogy még beteg sem voltam, nagyon élveztem a futamot, ami szerintem meg is látszik az eredményen. Persze azért nem vagyok teljesen elégedett, a cél mindig az első hely, de remélhetőleg holnap az is meglesz! ? mondta Tassi, aki már izgatottan várja a hétfői versenyt. Josh Files, Tassi csapattársa az időmérőn a 7. helyet szerezte meg, az első futamon a 4. pozícióig jutott. Holnap fordított rajttal kezdődik a futam, így Tassi a 8. helyről, míg Files a 4. helyről indulhat. A versenyt élőben közvetíti a Sport2 csatorna 14:55-től.

Szóljon hozzá!