ZETApress

hírportál

Olasz teniszsiker a Kopaszi gáton

Cecchinato BudánA szerencsés vesztes Cecchinato diadalmaskodott. A selejtezőből csak szerencsés vesztesként a főtáblára jutó olasz Marco Cecchinato nyerte az 501 ezer euró (156 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás férfi tenisztornát.

A délutáni fináléban a világ-ranglista 92. helyezettje az ausztrál John Millmant 7:5, 6:4-re győzte le. Utóbbinak ez már a második mérkőzése volt, ugyanis délelőtt kellett befejeznie a szombaton félbeszakadt elődöntőt. A 25 éves palermói Cecchinatónak ez pályafutása első ATP-tornagyőzelme, idén ő már az ötödik olyan játékos, aki első ízben emelhetett magasba egy trófeát. Mindemellett ő a kilencedik olyan teniszező, aki szerencsés vesztesként tudott végig menetelni egy ATP-viadalon.

A magyaroknak ezen a héten nem sok babér termett: Fucsovics Márton meglepetésre már a keddi első fordulóban kiesett a salakpályás férfi tenisztornán, ahol 4:6, 6:3, 6:2-re kapott ki a német Yannick Madentől. Balázs Attila ugyanaznap 6:4, 3:6, 7:6 (7-4) arányú vereséget szenvedett az olasz Matteo Berrettinitől. A Fucsovics Márton ? Balázs Attila páros a csütörtöki negyeddöntőben esett ki a budapesti férfi tenisztornán. Szabad-kártyás kettősünk a páros küzdelmek egyetlen hazai indulójaként második mérkőzésén a Ben McLachlan (japán) ? Jan-Lennard Struff (német) párostól 6:3, 6:3-ra kapott ki a hűvös-szeles időben.

Szóljon hozzá!